Før jeg gikk inn og så på de nominerte, tenkte jeg umiddelbart på Sult, den ville jeg stemt på. Åpningslinjene i den må da være prentet inn i hodet på en ganske stor andel av Norges befolkning. Kanskje var det ikke meningen å tenke på innholdet i resten av boka, eller betydningen boka har fått. Men siden Sult ikke var der, ble det En glad Gut - ganske enkelt fordi jeg har en sønn som heter Øyvind (og en datter som heter Synnøve!)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg er så enig med dere, Karamella og annelingua!
"Det var i den Tid jeg gik omkring og sultet i Kristiania, denne forunderlige By som ingen forlater før han har faat Mærker av den...."
Finnes det noen sterkere åpning.

I mangel av denne åpenbare vinner, gikk min stemme til Kielland: "Intet er så rommelig som havet..."

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fru Marta Oulie av Sigrid Undset begynner med "Jeg har været min mand utro". Den fanger leseren raskt. Skal vi gå utenfor de norske,synes jeg innledningen til "The Hitchikers guide to the Galaxy" også var temmelig uimotståelig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

NorahStig TLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasmgeDemeterBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanEileen BørresenHanne Kvernmo RyePiippokattaKirsten LundkntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmajaAnne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars Mæhlum