Det er skrevet x antall hyllemeter om 2. verdenskrig innen både fiksjon og fakta. Synes du har en litt vid definisjon av de bøkene du skal ha med på lista di. At en bok er "god" betyr ikke annet enn at en eller annen synes den er god.

Mere relevant (og interessant) ville vel være å lage for eks. ei liste over romaner om 2. verdenskrig skrevet av nordmenn. Eller bøker om nordmenn i fangenskap under 2. verdenskrig. Bøker om 2. verdenskrig - østfronten. etc etc.

Uansett: Jeg er ikke en som leser bøker om 2. verdenskrig i utide. Jeg synes vel at det er sagt mere enn nok om krigen (særlig om norske forhold) men i de siste åra har det begynt å dukke opp en del bøker som har en litt annen vinkling enn den vanlige "heltelitteraturen", og jeg har begynt å lese noen få bøker om dette emnet igjen.

For eksempel "Fars krig" av Bjørn Westlie. Sønnen forteller her om farens frontkjemperfortid. Det er gjort i en undrende og reflekterende form og boka handler også om forholdet mellom de to mennene. Absolutt lesverdig! Forfatteren fikk Brage for denne boka.

Etter å ha vært i St. Petersburg for noen år siden, begynte jeg å lese om denne byen og da kom jeg over "De 900 dagene : beleiringen av Leningrad" av Harrison Salisbury. Dette er ei stor og tjukk bok, men den er svært godt skrevet og veldig intens. Det døde nesten en million mennesker under beleiringen. Denne boka forteller ikke enkeltskjebner, men tar for seg "det rundt", dvs ordregiving, troppeforflyttinger, hva som blei gjort med matsituasjonen etc. Og hvor mange soldater som døde. Det var heller ikke få. En svært interessant og sterk bok som gjennom sitt gode språk og grusomme innhold har gjort et enormt inntrykk på meg. Denne boka kan jeg anbefale på det varmeste!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Fars krig" av Bjørn Westlie - En bok jeg ikke har sansen for i det hele,jeg har lest/leser veldig mye om 2 verdenskrig men en kar som "Bjørn Westlie" arrogant så det holder og måten han behandlet sin far på, helt lavmål. Noe av det værste jeg har lest om frontkjempere/Bøker om dem. Og jeg har nok lest det meste som har kommet ut om dem. Egil Ulateig er en av mange som har skrevet mye om Norske frontkjempere. Men er mange bøker om dette evne mange gode bøker. Fars krig - er nok den jeg har likt minst av dem alle pga. måten han så på sin far.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heisann, fru Gran! takk for interessa for emnet. Valget av ordet "gode" i overskrifta var pga eg synes kvar enkelt av desse bøkene er gode...! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AvaMonica CarlsenElisabeth SveeBeathe SolbergMarit HåverstadTonesen81Hilde H HelsethKirsten LundGro-Anita RoenIngeborg GReidun SvensliAkima MontgomeryKjell F TislevollFarfalleSynnøve H HoelIngvild SJulie StensethBerit RBertyEllen E. MartolAnniken LMarianne  SkageEgil StangelandAmanda ANabodamaPer LundMarit HøvdePiippokattaTerje MathisenBjørn SturødBård StøreIreneleserEivind  VaksvikKaramasov11JoakimMorten Bolstadingar hHeidi LBjørg L.Linda Nyrud