De små forlagene er ikke ekskludert - det er helt feil fremstilt. Vi som driver bokhandel ønsker jo å kunne tilby så mange e-bøker så mange som mulig, så absolutt alle forlag er velkommen til å selge bøkene sine i de nettbokhandlene som bruker Bokskya. Ikke er distribusjonen dyr heller - prisen for forlagene ble nylig kuttet til det halve fordi småforlagene opplevde nivået som for høyt.

Alle kan imidlertid ikke åpne en nettbokhandel, og bestemme seg for at kundene i deres nettbokhandel skal kunne lese e-bøker i den appen som heter Bokskya. På samme måte som at ikke hvem som helst kan starte en nettbokhandel og forlange at Amazon låner ut Kindle, eller at Apple låner bort iBooks-programmet.

Det riktige er derfor at ingen forlag er ekskludert - men at noen nettbokhandler er ekskludert. De som ikke har vært med å betale regningen, får ikke spise heller.

Forstod du noe av det? Hvis ikke - spør igjen, så forklarer jeg litt til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Eg rekna jo med at den versjonen til avisene er litt einsidig. Likevel er det vel slik at det er nokre forlag som eig Bokskya og nokre som må betale. Korfor har de ikkje gått inn i ei inkluderande løysning, kor alle kan vere med å eige på same premissene?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror flere har hatt anledning til å gå inn på eiersiden da prosjektet startet, uten at jeg er sikker på det.

Både eierforlag og andre forlag betaler det samme for å distribuere bøkene gjennom DDS/Bokskya, så det er ingen forskjell her. Men eierforlagene har brukt ganske mye penger på å få det hele i gang. I praksis betaler eierforlagene for noe som alle kan bruke, og det kommer til å gå noen år før investeringen går i null.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeKirsten LundAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TPi_MesonG L