Den norske leser er nok for traust og vanebunden til at Bokskya kommer til å ha den helt store effekten på salget av trykte bøker. Det er nok ikke døden til den trykte boka riktig ennå. Men etterhvert...

Det som er synd er jo at den norske bokmafiaen, med de tre store forlagene, har sørget for at vi får en e-bokløsning som er DYR. Det er vel kanskje ikke annet å forvente, bukken til havresekken og alt det der. Men jeg følger spent med å utviklingen. E-bøker må jo bli billigere på sikt. Av det jeg ser av priser på amazone så er ikke e-bøker imponerende billige der heller, men man slipper jo frakt. Amazone påstår at salget av e-bøker er usannsynlig høyt, men jeg mistenker litt talltriksing for å prøve selge mest mulig kindle'er.

En dag kommer helt sikkert e-bøker til å selge mer en trykte bøker. Det blir ikke i morgen, og ikke om to år heller tror jeg. Men kanskje om 10 år. Og fra da av vil trykte bøker bli mer og mer en kuriositet, og en dyr sådann. Kun de som virkelig har lyst og råd vil kjøpe trykte bøker. Jeg håper forøvrig på et spennende bruktbokmarked.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Oi,
"trykte bøker bli mer og mer en kuriositet, og en dyr sådan."

Da blir det jo enda mer interessant å beholde "papirbok-biblioteket" sitt, eller man kan selge det - hvis man ikke er en ekte bokelsker/-samler - og bli søkkrik (på penger)!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man kan si mye om de tre største forlagene, men at de har "skylden" for en dyr e-bok-løsning er både upresist og kunnskapsløst. Dyrt for hvem? For bokkjøperen? I den grad e-bøker er dyrt, er det fordi Norge er lite, og det er få kjøpere av hver bok. Det er store faste kostnader knyttet til å skrive og utgi en bok.Dyrt for mindre forlag? Det er også feil. Det er mye, mye dyrere for forlag å distribuere via Amazon enn via DDS Bokskya og norske bokhandler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enn så lenge er jo - som du seier - eboka for dyr til å vere ein reell konkurrent. Det er jo også slik nå (viss eg ikkje har misforstått) at det blir moms på ebøker, men ikkje på vanlege bøker, noko som er med på å halde eboka dyrare enn andre bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lagt en lenke på libris.no der man kan finne alle e-bøkene som koster under 100 kroner. Det er en god del!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Nora FjelliSilje-Vera Wiik ValemgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolKirsten LundHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten Müller