Jeg synes dette er en fantastisk barne- og ungdomsbok, som like gjerne kan treffe noe hos voksne også. Grusomheter sett gjennom øynene på en totalt naiv og uforstående guttunge. Hvis du skulle ønske tips om noe med lignende tematikk fra andre verdenskrig, kan jeg sterkt anbafale "En gang" og "Så" av Morris Gleitzmann. Det er de to første bøkene i en trilogi. Dessverre blir ikke tredje bok oversatt til norsk, men den finnes jo på engelsk. Har ikke fått lest den selv ennå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Hvorfor blir ikke den tredje boka oversatt? Jeg sitter jo her og venter på den! :-/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ringte forlaget og etterlyste den. Svaret var da at tredje bok i all vesentlighet handler om en ny tilværelse i Australia, og at man mente at dette ikke var like interessant. Dette synes jeg er et dårlig argument. Historien blir jo noe uforløst når man bare leser de to første, og det kunne uansett vært kjekt å se hvordan de havner i Australia og hvordan de får det der.

Man kan jo klage til forlaget på en dårlig avgjørelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsane