Skuffet. Jeg gledet meg til denne boken i flere måneder, men ble rasende skuffet. Man trykker bare ikke naturfotobøker på matt papir. Det gjør fotografiene kornete og matte, og de har på grunn av sitt valgte mediumet tapt både skarphet, detaljer, intensitet, dybde, kontrast og den dramatikken råmaterialet i utgangspunktet sitter på. Blir trist når jeg forestiller meg hvor fantastisk disse bildene kunne ha blitt presentert.

Det hadde vert en helt annen visuell opplevelse å lese og bla i denne boken om fotografiene ble utgitt på glanset papir. Får håpe det er en feil som ble gjordt (det hadde vert interessant å vite), slik at det blir rettet opp i 2. utgave.

Det tok fra meg gleden ved hele boken, og jeg er langtifra noe pedimeter. Dyktig fotograf som har forringet inntrykket av bildene sine ved å velge feil papirkvalitet, og en eksentrisk tekst.

Tror jeg hadde likt boken bedre om fotografen selv hadde skrevet tekst til bildene sine (hva som helst), eller om Erlend Loe hadde tatt egne bilder til teksten sin (uansett hvor dårlige de hadde vert).

Det er bare noe ved hele boken jeg ikke helt får til å stemme. Jeg gir den karakter 3+. Kommer neste utgave på glossy papir, skal jeg gi den en ny sjangse og en karakter eller to opp...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LilleviMathiasPiippokattaKirsten LundAlice NordliJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieStig TNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente Nogva