Jeg bruker for det første aldri ordet kommersiell litteratur om bøker.

Når det gjelder Drageløperen og Tusen strålende soler så er det to gode bøker. Jeg likte begge veldig godt og begge hadde sterke historier å fortelle.
Er dette bøker som jeg har trykt til mitt bryst og gjort uforglemmelige.. nei absolutt ikke.
Skjønner allikevel at disse to bøkene ble bestselgere og har havnet i båsen for "kommersiell litteratur". Bøkene oppfyller alle kravene slik jeg ser det. Historiene er gripende, rørende og lettleste. Jeg føler meg temmelig sikker på at disse to bøkene aldri i fremtiden vil bli betegnet som klassiske verk.

Hvis man som bokelsker har som mål og styre unna bøker fordi dem er lest av mange og dermed blitt populære så vil man gå glipp av mange flotte historier.
For min del er målet å jakte på gode bøker og om det er en krimbok, klassiker eller en kommersiell bok har liten eller ingen betydning.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Hvis man som bokelsker har som mål og styre unna bøker fordi dem er lest av mange og dermed blitt populære så vil man gå glipp av mange flotte historier. For min del er målet å jakte på gode bøker og om det er en krimbok, klassiker eller en kommersiell bok har liten eller ingen betydning.

Jeg tenker at som bokelsker så er denne problemstillingen neppe så aktuell. For de fleste av oss har vel ikke problemer med å finne bøker å lese, snarere tvert imot. De fleste av oss har et luksusproblem i så måte. Så når jeg styrer unna visse bøker som fx krim, "euroburgere" og andre bøker som blir veldig populære, så tror jeg ikke at jeg dermed går glipp av så mye, men tvert imot hjelper det meg å sile og sortere slik at jeg lettere kan velge de flotte historiene. For min "shortlist" over bøker jeg har som jeg har lyst til å lese begynner å bli temmelgi lang. Jeg har vel lesestoff for et par år minst.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Veldig enig og godt sagt. Det er lov å hygge seg med noe som ikke nødvendigvis blir en klassiker. Og hvordan kan en vite hva en går glipp av hvis en ikke leser det? Variasjon er også nyttig. Fordelen er at en da kan diskutere med flere, utvide horisonten og kanskje bli litt klokere, både sosialt og intellektuelt:)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Eg tenker at det handlar litt om å velje kva ein vil gå glipp av. Og sjølv om ein ikkje kan vite kva ein går glipp av om ein ikkje har lese det, har i alle fall ikkje eg kapasitet til å lese alt eg vil. Og då brukar eg gjetningar som utgangspunkt for kva eg skal velje bort. Desse gjetningane er basert på fordommar, men det er jo alle val.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er veldig enig, Godt sagt. Har lest innleggende under her, og mange begrunner hvorfor de prøver å styre unna, og det gjør jeg selv også. Jeg har lest "Tusen strålende soler" og likte den veldig godt, men har styrt unna "Morgen i Jenin", nettopp for jeg tror at det er en "kopi" av "Tusen strålende soler". Jeg styrer unna all type seriepocket, fordi jeg tror at det ikke lenger fenger meg som det gjorde da jeg var helt ung. Som noen sa i et innlegg, så er det så mange bøker å velge mellom, og da må man velge ut noen. Grunnen til innlegget var bare at jeg reagerte på at noen kategorisk valgte bort en bok fordi den er for kommersiell. Er gøy å høre hva andre mener om dette, og har fått mange gode svar. Som bestandig før, så lærer jeg mye av å lese debattene her inne, og synes det er gøy med alle refleksjoene her inne. Det gjør at jeg også blir mer reflektert:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvordan kan du tro/si at Morgen i Jenin er en "kopi" av Tusen strålende soler?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He he. Jeg innbiller meg det. Kan være jeg er helt på jordet, men det er iallefall begrunnelsen for at jeg ikke har lest den. Dårlig begrunnelse, jeg innrømmer det. Og sikkert ikke en bedre begrunnelse enn å si at boka er for kommersiell. Møter meg selv i døra der....Men men...Har så mye bøker på vent, så har ikke undersøkt (anmelderlser o.l) noe om den heller, og dumt å uttale seg egentlig i det hele tatt da:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest begge og mener du er inne på noe;-) Jeg har sammenlignet de bøkene og plassert dem i samme sjanger. Ordet "kopi" satt i hermetegn tyder vel at en ikke mener "blåkopi", men noe som ligner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er grei. Jeg har stor sympati med palestinerne og deres historie, så jeg kjente at jeg reagerte umiddelbart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøienCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelf