Ei veldig enkel og lettfattlig selvutviklingsbok med enkle øvelser. Fokuserer på det å leve "her og nå" og å være nærværende i eget liv. Ikke den store aha-opplevelsen, men fin for "nybegynnere".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Har du lest "Å leve et liv, ikke vinne en krig" av Anna Kåver?
(kom på den siden omslaget er det samme, bare oransje sommerfugl).

Å kunne forsone seg med livet, akseptere det som det er, og gjøre det beste ut av det - er det en evne vi er i ferd med å miste? En viktig årsak til psykososiale problemer som så mange strever med? I dag finnes det knapt grenser for hva vi skal/kan gjøre eller kjøpe for å bli vellykkede og lykkelige. Satt på spissen er livet for mange et jag for å tilfredsstille alle sine behov - til enhver tid.

Anna Kåver skriver varmt og innsiktsfullt om å godta seg selv og sitt eget liv. En bok til ettertanke og visdom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, jeg har ikke lest den, men ser at Nilsonne anbefaler den i sin bok. Skal nok lese den med tid og stunder. Å akseptere er en viktig del av livet, samtidig som det er like viktig å ikke gi opp:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg gitt bort mitt eksemplar av "Å leve et liv, ikke vinne en krig", så jeg har ikke dette helt klart i hodet. Jeg er enig med deg. Jeg oppfatter likevel at Kåver ikke ser på forsoning/akseptering og det å gi opp som motsetninger. Snarere tvert i mot, å forsone seg med realitene danner en basis nettopp for å kunne tilstrebe et godt liv.

Jeg skal skaffe meg boken og anbefaler den varmt. Dette er ikke en av de mange typene selvhjelpsbøker (som jeg for øvrig er "allergisk" mot :-) En tankevekker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har akkurat bestilt den på biblioteket, og må si jeg er veldig spent!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er enig med Kåver ad forsoning/akseptering. Det er forskjell på å gi opp, og å endre mål. Gir man opp, - ja så gir man opp. Men er man realistisk og endrer mål, så har man hele tiden fokus på livet, her og nå.

Frans av Assisi skal ha sagt noe veldig fint en gang:

Gi meg styrke til å forandre det jeg kan,
sinnsro til å akseptere det jeg ikke kan forandre,
og visdom til å se forskjellen.

Så enkelt, og så vanskelig!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hun står på min ønskeliste allerede.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenChristoffer SmedaasEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidi