Hele debatten har jo blitt dratt ned et fordummende blindspor. Og den verste synderen i så måte synes jeg er Heger.
Om vi skjærer bort blendende og provserende fremstillinger av "det typiske kulturmennesket", så oppfatter jeg at vi står igjen med spørsmålet om et litteraturhus i Bergen først og fremst skal rette seg mot konsumenter eller produsenter av kunsten. Og det er jo et relevant spørsmål.

Heger fordummer hele debatten synes jeg. Hvis vi ser på kronikken som Espedal sparket igang dette med, så synes jeg han kan leses uten å la seg provoseres nevneverdig. At Espedal gjør seg dårligere i muntlig diskusjon, og går i Hegers feller er jo synd. Men la oss ikke gjøre det samme!

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg har gitt deg en selvkritisk stjerne for innlegget ditt og innrømmer at jeg var litt kjapp av meg og ikke sjekket kildene godt nok! :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Endelig fikk jeg lest selve kronikken. Hegers motiv må jo være forsvar av prosjektlederen for å dra det han gjorde ut av det. Og som jeg mistenkte: Espedal er langt bedre i tekst enn tale. Synd Heger utnyttet dette, for kronikken er jo god!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har i hvert fall ikke noen grunn til å ikke slutte meg til det Espedal skriver i BT.

Litteraturhus er jo blitt en slags mote, og det søkes om midler av både den ene og den andre kommunen om å opprette "litteraturhus". Kan ikke bibliotekene brukes? Kanskje bør heller bibliotekenes kompetanse utvides litt, men heller det enn å bygge moteinstitusjoner for penger som kan brukes mer fornuftig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Man kan hjertens gjerne mene det, og jeg har ingen problemer med å se behovet for andre litterære arenaer, - skjønt Hamsun klarte seg jo uten et eget forfatterhus;)

MEN det er ingen grunn til å putte mennesker i bokser og stemple dem på den måten Espedal gjør! Jeg kunne jo fort putte ham i boksen mannlige, skjeggete bergensere, - men gjør det ikke;)

Jeg leste nylig et sitat her inne, fra Øst for Eden, og velger å gjengi det i steden: "Aron lærte om verdens farer av en ung mann uten erfaring, og det ga ham den evnen til å generalisere som bare den uerfarne kan ha".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill Revheim