Så seriøs litteratur = klassisk litteratur :)

Tror nok mange har den samme definisjonen som du men burde man ikke bruke ordet klassisk og ikke seriøs??

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

En klassiker er vel litteratur som har evne til å leve ut over sin egen tid, men for meg finnes det mye litteratur som regnes som seriøs uten at det det nødvendigvis ender opp som en klassiker. Må innrømme at jeg ikke er helt 100% sikker på dette, men hvis all seriøs litteratur ender som klassikere blir det jo veldig mange bøker etterhvert. Dette er jo veldig subjektivt og kanskje ikke så veldig viktig. Hvorfor skal alt egentlig puttes i en bås?

Det motsatte av seriøs er useriøs og jeg synes for eks ikke at krim er useriøst, som noen hevder, men det er litt lettere og mindre krevende å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mange spennende tanker og meninger om dette spørsmålet,ser jeg! Personlig synes jeg at "seriøs litteratur" er et dårlig og nokså misvisende uttrykk. Ordet seriøs er jo synonymt med andre ord som alvorlig,dyster,alvorstung,humørløs etc.,og det er jo ikke slik vi oppfatter all litteratur under denne kategorien-eller? Er enig med deg,Ann Christin; når du stiller spørsmålet om hvorfor alt skal puttes i en bås.Tror flere av disse båsene både kan forvirre og virke litt avskrekkende på mange.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Seriøs trenger da ikke være synonymt med alle de begredelige adjektivene du ramser opp? (Det finnes jo mye seriøs humor!)

Jeg er enig i at det er et vanskelig begrep: Vi oppfatter vel ikke for eksempel Samartin og Hislop som helt seriøse forfattere - men bøkene deres er likevel ikke useriøse etter min oppfatning. Lett å møte seg sjøl i døra her!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt flisespikkeri fra min side kanskje, men ville bare poengtere at jeg synes at uttrykket "seriøs litteratur" ikke er noe heldig uttrykk. Ja,det er et vanskelig begrep,og nettopp derfor tenker jeg at det fort kan mistolkes og dermed kanskje skremme enkelte fra å lese mye god litteratur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er sikkert ulike oppfatninger om dette, men ja ... for meg er seriøs litteratur (nesten) det samme som klassisk litteratur. Skjønt klassisk litteratur er vel litt snevrere tross alt ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KPiippokattaLeseaaseEllen E. MartolTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriLars Johann MiljeHildaDaffy Englundmge