Dette er barsk lesing om en håndfull dysfunksjonelle mennesker som lever helt i utkanten av det italienske samfunnet. Tilværelsen preges av nazisme, vold, våpen, alkohol samt mangel på jobb og penger. Selv været er stort sett elendig i denne avkroken av Italia – i hvert fall i de dagene denne historien utspiller seg. Sterkest gripes jeg av 13-åringen Cristiano som vokser opp i denne håpløsheten. Han har absolutt ingen her i verden bortsett fra sin høyst uegnede far og hans to fordervede venner. Men båndene mellom far og sønn er sterke, og deres største frykt er at myndighetene skal oppdage hvor dårlig det egentlig står til og sende Cristiano på barnehjem. Jeg tror denne historien kommer til å bli værende hos meg lenge, lenge.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Oi! Takk for flott omtale! Denne boka har stått ulest i mine bokhyller litt for lenge, og på bakgrunn av din omtale skjønner jeg at dette er yttest ufortjent. Tror jeg må finne den frem!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Les den med en gang! En av mine favorittbøker. Vunnet Italias Strega-pris. En perle, vond, vakker, rørende og lettlest. Det er en av de bøkene som er blitt med meg 'lenge, lenge'. God oversettelse også. Og den gir dessverre også et bilde av et Italia som finnes der ute, langt borte fra Vino, Valentino og la dolce Vita. Jeg har anbefalt den her tidligere. God lesing!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser vi har lest mange av de samme bøkene, og ofte ser det ut til at vi har nogenlunde samme vurderinge av dem også. Får håpe du også liker denne da :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Stine_JHarald KTone Maria JonassengretemorTanteMamieCathrineHildTorill Elisabeth RevheimMarianne AugustaGodemineIdaAnneWangsveinHeidi LBookiacCecilieBjørg L.Karen RamsvikHeidiBeate KristinHildeMaren Hjelle CurrieRolf Ingemundseningar hBertyLisbeth Kingsrud KvistenMonaBLTor Arne DahlMalinkntschjrldTommy LundVera_VakkerAvaBeathe SolbergellinoronilleLilleviReadninggirl20Kirsten LundKay Nilsenanton artemis