Eg trur at ingen les bøker som dei synest er dårlege.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Er enig med deg, men mange leser nok "klassikere" for de de føler de bør, som Linn Charlotte innrømmer her. Jeg gjør nok også det.

Er ikke så god på gammelmodig språk hvis jeg ikke får det i form av lydbok. Henger meg opp i ord som "hvorledes" og de og dem, som jeg hørte Kåre Willoch bruke mye en dag på tv. Sikkert riksmål. Men tilbake til poenget. Da jeg altså henger meg opp i slike språklige underfundigheter blir det så vanskelig å holde tråden. Jobber med Mysterier av Knut Hamsun for tiden, som helt sikkert regnes som en klassiker. Ser at boken er særdeles velskrevet, men jeg sliter altså med å holde konsentrasjonen. Har jo som mål å lese denne boken i år og skal ikke gi opp. Forhåpentligvis løsner det snart, når jeg finner ut hva denne Nagel er ute etter;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg slet meg gjennom Juvikfolet for en tid tilbake og det var tungt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skulle eg ha valt meg ut éi lydbok og høyrt på opplesinga opp att og opp att og opp att resten av tida mi som bilist, ville eg ha valt ut "Juvikfolke".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg brukte en juleferie en gang for lenge, lenge siden og leste hele Juvikfolket...det var en stor opplevelse som "sitter" i meg enda. Rart med slike "høyder" i litteraturen...de setter seg liksom under huden for alltid...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er så deilig å bli inspirert av dere her inne. Nå ble jeg nysgjerrig på Olav Duun og Juvikfolket. Vi leste den nok på skolen, men å lese den nå, er en helt annet opplevelse. Jeg har mange bøker i kjelleren, så nå skal jeg ned å se, kanskje jeg har den. Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Faren min var innom et slags marked for noen år siden da han og mamma var på jakt etter noe annet. Han kom over en gammel og pen innbundet utgave av Juvikfolket. Han leste den på under en uke. Og det var vanskelig å komme i kontakt med ham mens han leste for han var veldig fordypet:) Selv har jeg aldri lest noe av Duun, men jeg har lenge tenkt å prøve meg på noen av hans bøker, men vet ikke hvilken jeg bør starte med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortellingen om Odin i det første bindet I eventyre er jo veldig fin da. Romanen Medmenneske er utrolig spennende, det var en flott TV serie med den på 1980-tallet. En av de mest interessant kanskje er Menneske(t) og maktene, ganske dyp psykologi i den...men ekstra dyster er den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm, kanskje jeg skal prøve meg på noen av bøkene til Duun i løpet av året. Mennesket og maktene høres ut som min kategori:) Skal legge den til ønskelisten. Takk for beskrivelsen om boka:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg slet meg gjennom den og synes ikke særlig om den, men har stor forståelse av at andre kan like den for det. Men min type bok var det hvertfall ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg regner med jeg var på din alder da jeg leste den....joda, den er jo mørk og dyster, men veldig interessant "heimstad-diktning" av mennesker, tid og sted lokalt...pluss at Duun har mange generelle menneske-betraktninger som er tidløse. Noe moro-glad-litteratur er det nok ikke. Men er man interessert i mennesker, så er dette en fin måte å utvide sine kunnskaper på ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syntes den ble for kejdelig rett og slett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTove Obrestad WøienKirsten LundTralteSissel ElisabethKari FredriksenTheaNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnHarald KAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWencheMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEva