Denne perlen av en bok snubla jeg helt tilfeldig over. Aldri hørt om denne forfatteren før, men den dama kan skrive! Ble aldeles oppslukt av denne boka og jeg leste hvert ledige minutt.

Boka handler om 10-årige Augie, som lever i en kjærlighetsløs familie, noe som preger henne, hun savner å bli elsket . Så treffer hun japanske Sunnie, og blir nærmest et fjerde familiemedlem av hennes varme og inkluderende familien. Vennskapet vokser og man skulle tro at vennskapet varte livet ut men så den 7.desember 1941 bomber japanerne Pearl Harbor og alt forandrer seg for jentene og for alle japanere i USA. Boken skildrer hvordan tilværelsen til japanerne blir totalt snudd på hodet på og hvordan de blir forfulgt og hatet og etterhvert internert i leire.Jentenes vennskap blir nå umulig, til begges store sorg og de lider på hver sin kant. De treffes igjen som voksne , helt tilfeldig et helt annet sted .Forfatteren skildrer dette på en glitrende måte, en interessant historie om et emne jeg i allefall ikke har lest noe om før.Anbefales varmt.




Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaNinaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergDemeterBerit RAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeLilleviHeidiEirin EftevandKjell PAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikPiippokatta