Bestemt meg for ikke å lese boka jeg. Blir litt irritert over styret. Tenker bare på all urettferdighet , ellers i landet. Ja ja, alle de som er berørt av urettferdig behandling , kan skrive en bok om dette ( da blir det mange bøker). Men at hun er en god forfatter er jo en annen sak, kanskje vi får flere bøker fra henne , om andre ting. Ønsker henne lykke til .

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Har hørt rykter om at hun og kjæresten skriver en bok sammen. Så vi får se om det blir noe av den:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det argumentet har jeg hørt før, men jeg ser ikke helt hvorfor én urettferdighet skal være god grunn til å unngå innsikt i en annen. Det er en logisk brist som raskt leder til at siden vi ikke kan ordne alt, er det best at vi ikke prøver å rette på noe. Da er veien kort videre til et skille mellom herskerklassen, bestående av profesjonelle politikere, og et apatisk, uinformert folk. Vi er et godt stykke på den veien nå. Politikerne leser rapporter og forbereder utspill til VG, folket leser VG. Informasjonsgapet er stort. Maria Amelie hjelper oss å lukke det, vel å merke på et lite, men viktig, felt.

Det er nok de mange som ble "lei av styret" som aller helst bør lese denne boken. Sannsynligheten taler for at de som engasjerte seg i debatten, etter å ha satt seg inn i saken, generelt ligger et hestehode foran både i engasjement og innsikt (det ene følger ofte det andre, om ikke alltid). Samt de som har kjent det på kroppen. Mine barn vet hvordan det er at en bestevenn som har bodd i Norge i årevis, plutselig forsvinner fra en dag til den neste og etterlater seg et tomrom både i klassen og i sjelen. Det Maria Amelie har å fortelle er mest interessant nettopp fordi det ikke er unikt.

Jeg var ellers ganske nøye med å skrive om boken til Maria Amelie ovenfor, ikke saken. Det er en god del å lære av begge deler, men den som leser boken kan fort risikere å få et nytt syn på oppstyret. Det er et sunnhetstegn at det blir styr når et barn får vokse opp i Norge, får ta sin utdannelse her og bli norsk både i sjel og sinn, og så arresteres av fem politimenn og kastes ut av landet etter at hun har vært frekk nok til å skrive bok om sine opplevelser.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Vel det er ikke pga av selve saken at jeg velger å ikke lese boka. Det blir da raskt en politisk diskusjon. Jeg er enig med deg at det er bra folk engasjerer seg, får innsikt osv. Jeg er ikke uberørt og mangler heller ikke innsikt eller forståelse. Det er en sak jeg er veldig opptatt av, som de fleste av oss. Forfatteren er nok dyktig, har fått frem ting i lyset og opp til overflaten , og jeg håper dette vil hjelpe henne ( til slutt ) , og også andre i samme situasjon. Men ang boka og hvorfor ikke lese den. Jeg reagerte også sånn med Knausgård sine bøker. Det ble så mye styr , jeg får ikke lest den og dannet meg mine egne tanker på samme måte når den er så i " vinden. Da venter jeg heller noen mnd eller kanskje lengre, så kanskje jeg også leser disse bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er vi straks mer enige. Også jeg foretrekker å lese asynkront. Men det avhenger jo av temaet. Knausgård skriver (godt!) om alt og ingenting, det vil si seg selv, og den største direkte konsekvensen av det, er at han har kjøpt seg et større hus. Maria Amelie skriver om et brennbart politisk tema, og blir prompte kastet ut av landet.

Spørmålet blir så om man ønsker å være en informert deltaker i samfunnsdebatten, eller kanskje tusle etter om en stund og se hva alt oppstyret handlet om. Jeg mener vi behøver flere av den førstnevnte sorten - men også friheten til å velge hva vi engasjerer oss i. Det er ikke et ubetinget gode at man engasjerer seg, dersom det skjer uten at man informerer seg først...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsvein