Dette er min favorittbok! Nobelprisvinner i litteratur - Toni Morrison sin debutroman - 1970. Det er en særdeles trist historie. En historie om en mørk pike ved navn Pecola som lever i det hvite 1940talls Amerika - og det Pecola ønsker seg så inderlig er blå øyne...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 12 svar.

En utrolig sterk, vakker, vond, poetisk og brutal roman med fantastiske skildringer av hvordan et barn forsøker å finne mening og trøst i en rå og brutal verden. Toni Morrison er en av mine favorittforfattere og denne boka er blant de beste hun har skrevet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk bok! Etter min mening mye bedre enn mange av de som kom etterpå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble så nysgjerrig etter å ha lest anbefalingen din, så nå har jeg lånt den på biblioteket. Skal kommentere når jeg har lest den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

SÅ koselig!! Vet du, jeg har lest den flere ganger. Det dukker opp nye dimensjoner hver gang - håper virkelig den vil gi deg like fine leseopplevelser som jeg har hatt - om og om igjen.... God lesing :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syns den var ganske forvirrende, jeg. Språket er litt vel tungt og avansert for meg. Jeg leste den stort sett på senga og sovnet fort, så det gjorde kanskje at det ble for lite sammenhengende lesing.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uff, det var nå leit. Er det ikke rart hvordan vi kan oppleve ting forskjellig? Men det er nå det som er moro også da, at vi ikke alle blir storforelsket i den samme historien :) Vi får lese på :) Ønsker deg en finfin helg!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hadde jo blitt fryktlig kjedlig om alle var enige! Jeg ser du har "Gutten i den stripete pysjamasen" på ønskelista di. Den vil jeg anbefale på det varmeste. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja ikke sant! Tusen takk for anbefaling - den ser jeg frem til å lese! God helg videre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så flott å få tips om bøker jeg aldri har hørt om! Skriver opp denne "bak øret"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror ikke du vil bli skuffet. Ha en finfin leseuke:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei bok som "merkes" i hele kroppen etter lesning, gjorde meg både sint og opprørt over en gal verden!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er så enig med deg! Den gjorde altså så inntrykk - tror aldri jeg vil glemme den. Jeg har lest den flere ganger - og hver gang åpner det seg nye sider... Det er brilliant skriving - eller hva :)) Ønsker deg en fortsatt fin bokuke!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Thomas Heie H.Beathe SolbergTurid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne Augusta