Håper du blir fornøyd med den da :) Jeg har enda ikke kjøpt meg lesebrett. Jo mer jeg leser om dem, jo mer usikker blir jeg, men jeg må innrømme at jeg kribler etter å bestille meg min egen Kindle. Jeg må bare finne det retter argumentet for hvorfor jeg trenger et lesebrett. Jeg har ett håp (om enn et naivt håp) på at bokbransjen snart kommer seg i gang og fastsetter et standardformat for e-bøker. Da tror jeg valget hadde blitt mye lettere, og kjøpsargumentene mer holdbare.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Epub er den åpne standarden som gjelder for e-bøker. Den er også valgt av den norske bokbransjen, og blir hovedformatet i Bokskya som lanseres 1. april.

So far so good. Problemet er digitale rettighetsmekanismer (DRM). Som regel brukes Adobe Digital Editions sammen med Epub for å beskytte innholdet. De norske e-bøkene som selges i dag (Cappelen Damms digitalbok.no) og som kommer i salg i framtiden (Bokskya), blir distribuert med denne kombinasjonen.

Derfor er Kindle ikke et alternativ for norske bøker. Den kan ikke lese Epub-formatet, verken med eller uten DRM. (Epub-bøker uten DRM kan riktignok konverteres til Kindle.) Stort sett alle andre lesebrett-typer kan. Derfor mener jeg at format-kampen er over, og at det er et passe tidspunkt å investere i et Epub-kompatibelt brett.

Selv kommer jeg til å kjøpe meg Sony Reader PRS-650 så snart det er mulig å få tak i her i landet. Fint for klassikere som er gratis tilgjengelig i Epub-formatet, men jeg kommer til å være forsiktig med å kjøpe DRM-beskyttede bøker. Jeg tror DRM forsvinner på sikt, og da blir Epub e-bøkenes variant av MP3-formatet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude Jensen