Noe av det morsomste jeg veit er å oppleve nye steder samtidig som jeg leser om dem. Jeg føler det gir bøkene en ekstra dimensjon som jeg syns er spennende :) Siden jeg reiser en tur til Barcelona om noen uker lurer jeg derfor på tips til bøker hvor handlingen foregår i Barcelona! Håper noen der ute kan hjelpe meg.

Jeg leser ikke særlig mye krim eller kiosklitteratur, så bøker som faller utenom disse kategoriene er mest interessante :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Om ikke akkurat en bok med handling i Barcelona, så anbefaler jeg på det sterkeste Karsten Alnæs sin bok om Barcelona.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Miraklenes by" av Eduardo Mendoza. God tur (kjem etter i la semana santa!)!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gracias :D og god tur i påska ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig! Buen viaje!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil gjerne anbefale Havets Katedral av Ildefonso Falcones. Denne omhandler ikke dagens Barcelona, men er virkelig verdt å lese!

Romanens handling er lagt til Barcelona på 1300-tallet, da byens innbyggere har begynt bygginga av katedralen Santa Maria del Mar. Bernat Estanyol flykter sammen med sønnen sin, Arnau, fra en brutal godsherre. I storbyen møter Arnau mennesker som skal følge ham resten av livet og på veien ut av fattigdommen til han blir en av Barcelonas rikeste menn. Barndomsvennen Joan ender som forhører i inkvisisjonen, og når inkvisisjonen til slutt innhenter Arnau, trengs det mer enn en god advokat for å få ham fri.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har begynt å lese Havets Katedral nå, og jeg må si jeg er fullstendig hekta! Veldig spennende bok! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres spennende ut! Takk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med romanen Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafón? :)

Daniel er 10 år og er med faren som er antikvar til en bygård i Barcelona. Her finner han en spennende bok som skal forandre livet hans. Forfatteren av boken ble myrdet mange år tidligere og selv om Daniel får mange tilbud om å selge boken velger han å beholde den. Årene går og uforklarlige hendelser skjer rundt ham. Han forfølges av en mann uten ansiktstrekk og nå blir han ført inn blant ukjente steder og personer i det gamle Barcelona.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka er jo utsolgt overalt, bortsett fra i bokklubber :( Typisk..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så dumt! :( Heldigvis fikk du noen andre forslag også ser jeg som du sikkert har mer hell med.
Jeg kjøpte den selv for noen år siden selv, men har ikke rukket å lese den ennå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for tips, denne skal jeg legge i kofferten! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Strålande forslag! Og kvifor ikkje lese "Engelens spill" av samme forfattar i samme slengen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Per Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudTrude JensenTanteMamieDaffy Englund