Jeg forguder Renberg som forfatter, og en av de viktigste grunnene til dette er nettopp detaljerikheten i skildringene hans, det at det gis rom til mer enn bare det som driver handlingen fremover. For meg er ikke handlingen på langt nær så viktig som skrivemåten. Enig i at filmen er bra, men for meg blir det poengløst å engang sammenligne bok og film her: Boken gir så utrolig mye mer, på et helt annet nivå.

Selve handlingen i boken er vel mer så som så, helt OK og ganske søt, synes jeg. Og i og med at det er handlingen som er tatt videre i filmen (well, duh), blir den også helt OK og ganske søt. Måten Renberg skriver på, derimot, gir meg gåsehud, klump i halsen, den får meg til å gråte, til å le, gjør ufattelig vondt og herlig godt.

I tillegg, som nesten alle andre fimer som bygger på bøker, blir ikke filmen stort mer enn et sammendrag av boken, og den gir på ingen måte samme forståelse for karakterene og deres handlinger som det boken gjør.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje Sivertsen