Beklager mennesker, men jeg skal si noe jeg sjeldent sier. Filmen var bedre. Jeg anser mannen som elsket Yngve som en langtrekt bok som er i innledninga 90 % av tida og avslutninga de resterende 10 %.

Historien i boka er veldig bra, men, man trenger vel da ikke å skrive så veldig detaljert og innsnerva om absolutt alt slik at du føler at du leser deg ihjel på den samme setningen i hundre år og du faktisk har lest ganske langt, det bare føles så ufattelig tregt ut.

Beklager negativiteten min, selv om boka var dritt og jeg bare anbefaler alle å se filmen, så er egentlig Tore Renberg veldig flink til å skrive, egentlig, han bare får det ikke til stakkars mann. Han har et ufattelig bra språk, ja helt fantastisk, den eneste lille feilen har gjør som gjør det han skriver så dramaturgisk dårlig er at han skriver litt for langtrukkent!

Så, kutt litt ned på lengden og du vil være ett av mine største forbilder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Jeg er nok desverre ikke ening med deg jeg heller. Jeg synes boken er fin, jeg liker og lese den og synes den er skrevet på en bra måte, og får frem Jarle Klepps forvirrede hode på en bra måte!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er stor fan av jarle klepp. Har lest alle bøkene, og håper det kommer flere. Filmene er knallgode.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der er jeg helt ening! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har kanskje fått nok svar fra folk som ikke er enige med deg, men våger meg på et til. Jeg så filmen rett etter jeg har lest boka, og det blir litt urettferdig, for filmen kunne aldri leve opp til mine forventninger fra lesingen. Tore Renberg skriver fantastisk om å være ung, forvirret, forelsket, verdensmester og verdens mest usikre på en gang. For meg ble filmen litt for mye bare moro, i forhold til boka som har langt mer dybde, og som jeg synes viser mer av konsekvensene av å tulle det til for seg. Særlig god synes jeg den var i å skildre alt det absurde en kan gjøre og tenke om en er litt sånn motstridende tiltrukket av noen. Men filmen er vel laget mer for et ungdomspublikum, har jeg inntrykk av, og er underholdende nok. Skal snart avgårde å se "Reiser alene". Det blir sikkert helt greit, fordi jeg ikke har samme sterke begeistring den boka som de foregående. Men jeg har blandede følelser til den forestående filmatiseringen av Kompani Orheim, som jeg synes topper Jarle Klepp-samlingen. Der må jeg nok nullstille meg litt og la film være film. Men Kompani Orheim er et must for alle som liker Tore Renbergs skriverier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser at veldig mange er uenige med meg, og det kan jeg veldig godt forstå. Fordi boka er veldig bra og Tore Renberg skriver bra. Det blir bare for langtrukket for meg, men kanskje jeg burde kanskje ha tenkt meg litt om før jeg skrev det jeg skrev fordi jeg har følt av veldig mange tror jeg mener at Tore Renberg ikke er en bra forfatter, men det mener jeg. Jeg mener bare boka var litt for lang og hadde en dramaturgi som gjorde at den virket hakken for langt til at jeg likte det. Hadde det ikke vært for det så den detaljerte beskrivelsen vært fantastisk, men på grunn av dramaturgien ble beskrivelsene noe som gjrode slik at boka føltes all for lang ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Enig med deg at boken, (bøkene om Jarle Klepp,) er bra (om ikke de beste i veden, he,he...)....kanskje enda bedre Kompani Orheim. Charlotte Isabel Hansen er også fin synes jeg...mens den fjerde i serien er vel nærmest en "flopp", mulig det kommer en til som retter opp det inntrykket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg forguder Renberg som forfatter, og en av de viktigste grunnene til dette er nettopp detaljerikheten i skildringene hans, det at det gis rom til mer enn bare det som driver handlingen fremover. For meg er ikke handlingen på langt nær så viktig som skrivemåten. Enig i at filmen er bra, men for meg blir det poengløst å engang sammenligne bok og film her: Boken gir så utrolig mye mer, på et helt annet nivå.

Selve handlingen i boken er vel mer så som så, helt OK og ganske søt, synes jeg. Og i og med at det er handlingen som er tatt videre i filmen (well, duh), blir den også helt OK og ganske søt. Måten Renberg skriver på, derimot, gir meg gåsehud, klump i halsen, den får meg til å gråte, til å le, gjør ufattelig vondt og herlig godt.

I tillegg, som nesten alle andre fimer som bygger på bøker, blir ikke filmen stort mer enn et sammendrag av boken, og den gir på ingen måte samme forståelse for karakterene og deres handlinger som det boken gjør.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Interessant! I og med at han har skrevet manus til filmen også; Er han dermed en bedre manusforfatter enn forfatter, syns du?
Jeg har ikke lest boka, vurderer å se filmen :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet ikke hva jeg skal si. Siden historien i boka er så veldig bra, i motsetning til historien i filmen. Så ja, jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal si.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huff da! Jeg likte den godt, tragikomisk som den er. Ettersom jeg leste den før filmen kom, valgte jeg som vanlig ikke å se filmen. En tabbe? Har du lest Kompani Orheim og Charlotte Isabel Hansen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest de to andre. Men jeg anbefaler deg å se filmen og egentlig. Fordi jeg personlig syns det er herlig å være i den verdenen som filmen og boka beskriver. Så hvorfor ikke bare få dobbelt opp?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns selve stemningen i boka er så forskjellig i filmen at jeg ikke helt tenker på dem som det samme. Boka er mye mer alvorspreget og sår, mens filmen har litt mer humor i seg. Syns jeg da. Det er sikkert mange som er uenig med meg om dette. En ting jeg syns var helt fantastisk og kanskje bedre i filmen var slutten. Nydelig og nostalgisk! Har ikke lest Charlotte Isabel Hansen og Pixley Mapogo, men leste Kompani Orheim og syns den er den beste av de to (Kompani Orheim og Mannen som elsket Yngve).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tore Renberg beskriver godt hvordan det er å være ung, og en liten smule forvirra. Godt skrevet. Herlig begynnelse og tankevekkende slutt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

gretemorDannyEvaAnniken RøilIdaMarianne  SkageBeathe SolbergVannflaskeHilde H HelsethEllen E. MartolPiippokattaritaolineMorten BolstadKirsten LundJenny Dahl BakkenJulie StensethINA TORNESLilleviBerit RIngunnJSynnøve H HoelTanteMamieRoger MartinsenEgil StangelandAvaMarita LoeEvaKaren RamsvikPia Lise SelnesElin FjellheimlillianerGrete AastorpNina M. Haugan FinnsonHarald KTone HKjell F TislevollRagnhildKnutMMorten JensenCamilla