Ja.. men hva i alle dager skulle det vært? historie? det er det eneste jeg kommer på som alle menn jeg vet av leser.. ja, og selvsagt, de der (gjentar: "for min del er disse motbydelige", her, selv om jeg kanskje er målgruppen) populærvitenskapsbøkene religion"utforskende"-bøkene til Dawkins er sikkert mannelitteratur. kjenner jo de som liker krim, men kjenner igjen flere kvinnfolk som leser krim. ser ikke for meg coveret. svaret hadde kanskje vært å gått rundt i butikker og se etter dem. Kanskje det er lettere for ei dame å skjære denne kammen? føler meg litt "biased".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg vil si at en typisk mannebok ikke finner sted i nåtiden, men i tiden fra andre verdenskrig og bakover, gjerne med vikinger, riddere e.l. Den er inneholder en del action og mysterier, eksempler på forfattere kan være Wilbur Smith eller Bernard Cornwell. Dette er iallefall min veldig generaliserende forestilling:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, og de westernbøkene som jeg ser på loftet hos min onkel.. De er mannete. (og ganske enkle). Sånn ellers mener jeg Conan er mannete, og det som sikrer innpass litteratursammenhenger blant oss menn. Conan selges det dessuten meget av fortsatt. Forbeholder meg seieren i generaliseringen: jeg har tatt en enda snevere gruppe og blåst den opp til det generelle. Men så er det snakk om Conan.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For et par år siden handla dessuten en mengde bøker om å vokse opp som gutt i by (helst Vestkanten i Oslo) på 50-60-tallet. Litt Lars Saabye Christensen-kloninger. Og de ble nok også lest av mange menn, selv om disse forfatterne når kvinner også. Merkelig hvordan trendene går i bølger...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryRoger MartinsenKirsten LundHarald KLene AndresenEvaSynnøve H HoelTonjeRisRosOgKlagingPiippokattaJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorTone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNAvasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. Martol