Jeg synes Sci-fi er en nyttig sjanger for å utforske menneskets frykt og drømmer for utvikling og Det Ukjente. Selv leser jeg mye sci-fi og horror, og tilskriver dette min skeptiker-natur. Jeg er åpen for å godta svært lite av det "alternative" som gjør mange andre menneskers liv mer spennende (sett inn et hvilket som helst fenomen som krever Tro for å eksistere, som lyder søkt, eller rett og slett usannsynlig), så jeg pleier fantasien min med utrolig fiksjon og populærvitenskap. Og for å gi en anbefaling nevner jeg Gibsons Sprawl-triologi som innledes av den vanvittige Neuromancer. Gibson er vel sci-fiens Kerouac, eller kanskje Joyce. Og til slutt slenger jeg på Kurt Vonnegut, som er sci-fiens, vel, Kurt Vonnegut.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Sant, Vonnegut er et eksempel på den type forfatter jeg leter etter: en helt unik forfatter som benytter SF-sjangeren som boltreplass for sin litterære stemme, framfor å følge mønsteret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Elisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageBeathe SolbergGro-Anita RoenKaramasov11Nina G