Folk kunne ikke overtales til å bytte lesevaner på bakgrunn av kvalitet, men kanskje vil de, som synes tidens ånd, ledes av hva som er sunt. Betegner vi en uønsket type litteratur som 'fastfood' vil man sky den som et uhyre! Men jeg håper for Guds skyld – eller en annens skyld – at klassikere oppi denne retorikken ikke vil omtales som 'vegetarmat', de er da snarere en styrkende middag avrundet med et kakestykke, slik jeg ser det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ja. McDonalds er verdens største restaurantkjede fordi folk ikke er klar over at det er fastfood de selger. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er ikke jeg noen Mc Donalds fan, men tviler på at de selger så bra fordi at maten er spesielt god, men den er billig, rask og tilgjengelig. Stiller sulten. Om det er mulig å sammenligne dette med bøker er jeg usikker på. Klart det som er tilgjengelig selges mest, i hvertfall til en del mennesker. Er man desperat eller bare ute etter å stille den verste "hungeren" gjør en som jeg av og til har gjort, når jeg ankommer flyplassen, har glemt lesestoff, fyker inn i nærmeste kiosk og grabber til meg, ikke det første, men det jeg tror er det beste og så får det bære eller briste. Det er på flyplassen jeg for eks har funnet noen av Ragdebøkene jeg har lest..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg mente heller ikke at det er fordi maten er spesielt god, det er nok som du sier fordi det er billig og lettvint. Det er i alle fall ikke fordi folk tror det er helsekost...

Jeg kan forstå behovet for å ha et eget navn for lettleste og grunne bøker for å skille de fra de bøkene det ligger litt mer mening bak, men ikke for å "skremme" folk fra å lese dem. Kritikken mot fastfood er i det minste rettferdig, men man blir ikke feit og får tette blodårer av å lese Drageløperen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Harald KCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir SundetMette-MPiippokattaAud- HelenKirsten LundVanja SolemdalEgil StangelandElisabeth SveeMorten MüllerPär J ThorssonSissel ElisabethTine SundalAstrid PedersenCathrine PedersenBjørg Marit TinholtKarin BergHilde H HelsethEvaPer LundMonica CarlsenAnne Berit GrønbechMaikenBerit RkriraSynnøve H HoelTorill RevheimEllen E. MartolgretemorKristine LouiseReidun Anette AugustinmgeSigrid Nygaard