Trodde jeg hadde en krim-bok i hånda da jeg startet på denne, men det er det ikke etter mine begreper. Det er som tittelen sier,før skuddet falt. Det er en meget psykologisk bok om en dysfunksjonell familie og hvordan dette påvirker hver enkelt. Egentlig interessant, synes George skriver godt om livets skyggesider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Er den ikke litt traurig? Jeg har lest alle bøkene hennes bortsett fra denne, men noen sier den er veldig god.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er ikke en tradisjonell krimbok nei, men en bok som gir en persektiv på at det er flere sider av en sak. En trist historie om hvordan håpløse oppvekstforhold skaper triste menneskeskjebner. En bok jeg gikk og tenkte på lenge og som jeg liker veldig godt :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo,den ble traurig.Noe helt annet enn de andre bøkene hennes, men syntes hun skrev bra. Men det var liksom ikke det jeg hadde forventet meg, og da blir det litt tregt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg som gleder meg til denne. Denne er oppfølger til Ingen var vitne som jeg leste for noen år siden, og lenge har jeg tenkt å lese denne også, men nå blir jeg skeptisk? Har som mål å lese flere av hennes bøker, men jeg vet ikke riktig hvor jeg skal begynne for den dama har visst skrevet en regle med bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes absolutt du burde lese den,er til de grader lesverdig,men jeg gikk til den med forventning om krim og da ble det litt tregt. Men i en annen sammenheng ville den vært bra. Det kommer liksom litt an på sin egen sinnsstemning også når en skal lese,synes jeg. Det er ikke alltid alt passer til enhver tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Okey, men jeg bør kanskje begynne med noen tidligere bøker med Lynley og Havers. Leste Ingen var vitne; boka før denne, men nå vel kanskje begynne på den første boka med Lynley og Havers for å få litt mer sammenheng:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen ganger er det forventningene som bestemmer om man synes ei bok er god eller ikke. For meg er Elizabeth George synonymt med politidetektivene Lynley og Havers og det fornøyelige samspillet mellom dem, derfor ble denne litt av en overraskelse. Ikke dårlig, men altså ikke den "kose-krimmen" jeg hadde forventet da jeg satte meg til i godstolen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen var vitne var også en Lynley og Havers kriminalroman. Jeg vet at den boka er ganske langt uti i den serien, men jeg visste det ikke det da jeg begynte å lese den. Men jeg også likte kjemien mellom Lynley og Harvers. Og skulle tenke meg å lese den første boka med de to av Elizabeth George, men jeg vet ikke hva den boka heter. Vet du eller den andre det? Jeg skulle gjerne ha lest mer kosekrim. Det er jo hyggelig det også en gang i blandt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg husker ikke helt rekkefølgen på bøkene, men om du søker på Elizabeth George her i søkefeltet, får du opp hele lista, med de norske oversettelsene først. Der står årstall for når de er utgitt på norsk, så du får iallfall en viss peiling på hvilke som er eldst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, takker for svar. Får sjekke ut nærmere på Wikipedia. Der er det ofte blibliografi på forfattere;) Alltid greit å begynne med begynnelsen når man skal lese noe, men nå er det så mange politiserier at det er litt forvirrende å finne ut om hvilken bok i rekken de har nettopp gitt ut;) Så jeg får se litt på bibliografilisten:) Vet at det er Mørkets gjerninger som er den første boka. Tone skrev det lenger ned i tråden, men skal se hvor mange bøker som finnes alt i alt om Lynley og Havers. Har lenge tenkt å lese mer av Elizabeth George, og se om jeg finner de første bøkene i serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den første boka med de to heter A Great Deliverance (Mørkets gjerninger) i følge Wikipedia :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takker for svar:) Det er greit å vite på forhånd før man begynner å lese politiserier, men det er vanskelig å holde seg oppdatert siden det er så mange politiserier for tiden og noen ganger må jeg innrømme at jeg er for lat til å google:) Så tusen takk for svar:) Skal notere det før jeg glemmer det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjekk denne lenken for bokrekkefølge: http://www.elizabethgeorgeonline.com/ Jeg synes hun var glimrende i flere år, nå virker hun etter min mening utskrevet. Mine personlige favoritter er "Deception on his mind" og "In the presence of the enemy".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for linken. Den skal sjekkes ut!:) Ja, det er vel slik med fleste forfattere, i hvert fall de som publiserer bøker ofte, blir noe oppbrukt og gjentar seg selv oppgjennom årene. At mange skrev bedre før i tiden. Gjennom ungdommen var jeg besatt av å lese av mannlige forfattere, for jeg syntes de hadde mest tæl og skrev på en rå måte og leste ikke så mye av kvinnelige forfattere. Men nå som jeg har blitt eldre, sier jeg: Ja takk, begge deler. Har begynt å lese av flere kvinnelige forfattere og de jeg har tenkt å sjekke ut mer av er Elizabeth George, Nora Roberts,Mary Higgins Clark og Lisa Jackson bare for å nevne noen. Litt lettbent og koselig krim for å beskrive det. For av og til er det deilig å lese lett underholdning/krim også mellom alle de mursteiene som gis ut i dag:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prøv Donna Leon og Sara Paretsky! (Regner med at du allerede har P.D.James på lista di!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Har lest en bok av P.D. James "Det svarte tårnet", den var så som så, men har likevel tenkt å lese flere bøker av henne for det. Elsker gammeldags, engelsk krim! Donna Leon og Sara Paretsky har jeg aldri hørt om, men nå ble jeg nysgjerrig. Elsker å lese av forfattere som er ukjent fo meg og prøve noe nytt. Det er spennende! Så tusen takk for fine tips, Marit:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns denne ble aaaltfor lang, men jeg hadde kanskje litt feil forventninger. Ingen tradisjonell krim, nei, og dette er nok den Elizabeth George-boka jeg har likt minst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken Røil