Før skuddet falt

av (forfatter) og Heidi Grinde (gjendikter).

Tiden 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.78 (18 terningkast.)

151 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen tar opp tråden fra romanen Ingen var vitne, hvor overkonstabel Lynleys kone Helen blei brutalt drept. Det var mest trolig en tolv år gammel gutt som avfyrte det fatale skuddet, og denne romanen forteller Joels historie. Joel og søsknene Ness og Toby bor hos tanta si etter at faren er drept og mora innlagt på en psykiatrisk institusjon. Tanta klarer ikke å ta seg av barna, og når Ness kommer opp i trøbbel, blir det Joel som for ansvaret for lillebroren Toby. Joel selv får trøbbel med en gjeng, og for å beskytte familien inngår han en avtale som får fatale konsekvenser. Dette er den 14. romanen hvor Lynley og Havers er med.

Omtale fra forlaget

Dyp psykologisk historie om dysfunksjonell familie, innsiktsfull analyse av en morder Trofaste Elizabeth George-lesere satt lamslåtte igjen da den forrige boka, Ingen var vitne, sluttet med drapet på en av Lynleys nærmeste. Årets bok avdekker det som førte til denne blodige, grusomme hendelsen.  Sannsynligvis var det en elleve år gammel gutt som avfyrte skuddet, og Scotland Yard satt igjen med mange spørsmål: Hvem var han, hva slags omstendigheter drev ham til å begå en så desperat handling?  Den historien begynner på den andre siden av London, i den tøffe bydelen North Kensington. De tre søsknene Ness, Joel og Toby er overlatt til sin tante, etter at faren ble drept på gaten og moren innlagt på en psykiatrisk institusjon. Tante Kendra er nok velmenende, men har ingen forutsetninger for å ta seg av barna. Femtenårige Ness roter seg opp i trøbbel fortere enn de høyhælte skoene hennes kan bære henne, og tolv år gamle Joel får ansvaret for den yngre Toby, som åpenbart ikke har det godt. Ganske snart skal det vise seg at Joel selv har problemer, blant annet med en gjeng som truer broren. For å beskytte familien, inngår Joel en avtale - som skal føre ham rett til Thomas Lynleys dør.  Før skuddet falt er en dyp psykologisk historie om en fullstendig dysfunksjonell familie i krise, og en innsiktsfull analyse av en morder.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788205370616

EAN 9788205370616

Genre Krim

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 551

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 7 6 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Fare i rødt" av Elizabeth George
 • "Jeg, Richard - noveller" av Elizabeth George
 • "Et hemmelig sted" av Elizabeth George
 • "I fiendens nærvær" av Elizabeth George
 • "Den virkelig skyldige" av Elizabeth George
 • "Ingen var vitne" av Elizabeth George
 • "Asken og æren" av Elizabeth George
 • "Bare en ond handling" av Elizabeth George
 • "Bitter hevn" av Elizabeth George
 • "Dødens ansikt" av Elizabeth George
 • "Denne dødens kropp" av Elizabeth George
 • "Savner Josef" av Elizabeth George
Alle bokanbefalinger for dette verket