Hmmm, er du litt misunnelig på suksessen som både bøkene og filmene har fått, tro?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Tore sine bøker og filmer har jo fått masse suksess de også, da. Ærlig talt ... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, selvfølgelig! :)
- Jeg har flere av bøkene til Tore Renberg, og har også sett filmene.

Men Stieg Larssons bøker om Lisbeth Salander, - og deretter filmene om samme tema, ble jo virkelig helt formidable suksesser, - og at noen slakter både bøkene og filmene som elendige klisjefylte møkkaprodukter, må man vel også regne med, - men det forandrer likevel ikke på at veldig mange av oss ble meget begeistra og opptatt av dem.

Jeg tror kanskje at Lisbeth Salander kom i akkurat rett tid. Vi trengte muligens ei tøff jente som henne som heltinne, - ei som klarer å "ta rotta på" alle de samvittighetsløse og råbarka møkkamennene der ute?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er det bare jeg som synes Salander er en dårlig karakter? Jeg klarer ikke å tro på henne, hun blir for drøy - som virkelig å understreke hvor vanskelig bakgrunn hun har. Var som om det var femti orkestere som kom inn for å formidle henne - og det tok drepen på min interesse. Hva med å understate litt i stedet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, du er ikke alene, Jenny. Hun var ikke troverdig for meg heller. Når helter/heltinner kommer inn i bøker og ordner opp, samtidig som de har en ekstrem bakgrunn, mister jeg fort tilliten.

Jeg er mest glad i mennesker og historier som jeg kan tro på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, jeg tror da det er flere her som ikke likte henne helt.
Det er helt klart at Lisbeth Salander er drøy; hun er jo uovervinnelig!
Det er vel det som er et av de viktige poengene i disse bøkene til Stieg Larsson.
Uansett hvor dårlig hun blir behandlet av dårlige og samvittighetsløse menn, så reiser hun seg, har sin egen hevnagenda og gjennomfører den.

Hvorfor er det ingen som reagerer slik som du gjør nå, på den temmelig usle måten enkelte menn behandler kvinner (både i virkeligheten og i bøker)?
Du syns helt sikkert ikke at det er ok at menn voldtar og mishandler oss jenter? Dette er jo noe som skjer hele tida, og det er også et tema som stadig går igjen i bøker, ofte både voldsomt, drastisk og sterkt (overdrevet?).

I denne boka får vel disse mennene som fortjent...?
Kanskje Lisbeth til og med kan være med på å hjelpe noen jenter til å reise seg mot sin overgriper, slik at mishandlingen får en slutt?

Jeg mener fortsatt at denne trilogien er godt skrevet, er spennende og har masse driv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var jo deg jeg skulle svare, Norah men kom i skade for å svare Stians innlegg (øverst) som ble postet for 3 år siden. Det ble jo ikke helt relevant da. Men, men

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selvfølgelig synes jeg ikke det er greit at menn voldtar, det var da ikke det som var poenget mitt. Poenget mitt var at det går an å portrettere sterke og skadete kvinner uten at man skal ta det så langt ut? Jeg synes hun var en klisjé.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, men det må du jo få lov til å synes!

Kanskje visse menn bør ta en figur som Lisbeth Salander til etterretning? De kan jo risikere at jentene/kvinnene de bruker vold mot og utøver sin makt på, en vakker dag finner ut at de virkelig skal ta igjen så det monner...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

BertyCarine OlsrødAlice NordliLisbeth Marie UvaagTheaAnniken RøilPiippokattaRandiLailaReadninggirl30LilleviTuridmajaTanteMamieTone HRolf IngemundsenKirsten LundVannflaskeHanne Kvernmo RyeEster SElin FjellheimToveTove AlmaReidun SvensliAmanda AAgnete M. HafskjoldHanneReidun GranberggretemorAud Merete RambølAnne-Stine Ruud HusevågHarald KRonnyAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNicolai Alexander StyveVariosaIngunn SVigdis VoldEli Hagelundedgeofawordsiljehusmor