Søt, lita bok, om det å finne seg selv og elske seg selv til tross for mangler og skavanker. Om å lage seg en egen identitet, og ta skjebnen i hånden og styre den dit DU vil.

Selv om boka er søt og god, er det noe som mangler i den; enten en ekte dyphet som holder deg fast og ikke slipper, eller et driv som gjør den verdig en boksluker. Boka vil, men får det ikke helt til. Likevel har den mange lesverdige øyeblikk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Se filmen . Husk lommetørkle.!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig, jeg leste den etter en entusiastisk anbefaling og ble aldri helt fanget inn, det er kort og godt ikke min type bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, Reidun! Jeg er så glad for at du konkluderer slik du gjør.
Jeg er en av de som elsker den boka, og har tillatt meg og anbefale den på det varmeste.
Jeg forstår at ikke alle bøker treffer alle, slik har jeg det jo selv også. Men av og til føler man seg litt dum når anbefalingen er feilslått. Er det jeg som ikke er tilstrekkelig belest, er jeg grunn, forstår jeg meg ikke på god og dårlig litteratur ...?
Men noen ganger er det bare så enkelt som du sier; kort og godt ikke min type bok :o)

Godt nytt bokår, Reidun!
Hilsen Kari

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt nytt bokår selv, Kari! Jeg er helt enig med deg, og jeg tror overhodet ikke det har noe med å være belest eller ikke. Jeg fikk forøvrig anbefalingen fra en som er svært belest, så vi opplever bøker ulikt, helt enkelt. Jeg har vært inne på diverse diskusjoner her og "kommet ut" som en som har funnet enkelte populære bøker kjedelige, på den annen side har jeg elsket en del bøker som mange andre synes er veldig kjedelige. Min mann for eksempel, kunne ikke fordra en av mine yndlingsbøker, "Donau" av Magris, og han har aldri fullført den. Og så er det noe med hva man søker i øyeblikket, noe lett eller noe som gir mer motstand.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig med dere begge! Jeg som leser er jo like unik som jeg som menneske, og hva som fanger meg fullstendig er jo formet av hvordan jeg er. Det som tiltaler den ene, trenger ikke være rett for den andre, uten at det er noe i vegen med noen av dem. Kari; vær fornøyd med deg selv, og stå for dine meninger. Dine leseropplevelser kan jo ikke forringes av at andre er uenige. Jeg anser meg ikke for å være mindre verdt enn andre, selv om jeg ikke liker bøker andre elsker, eller elsker bøker andre synes er platte eller dumme. Det er bokas STEMME som er viktig. Amen :)

Godt nyttår til dere begge :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og godt nyttår selv! Men jeg kan altså ikke love at jeg ikke kommer til å kritisere noen bøker for å være platte - eller platte på den måten jeg ikke liker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har slitt meg gjennom ei og ei halv bok av Malouf, en forfatter en bibliotekar jeg kjenner skryter uhemmet av. Jeg liker ham rett og slett ikke. Verken innhold eller skrivemåte tiltaler meg.

Samtidig er det noen Isfolketbøker som har gjort varig inntrykk på meg, til tross for at de hånes av mange litterære...

Poenget mitt, Reidun, var ikke at jeg var uenig med deg, men tvert i mot. Jeg er enig. Og Bienes hemmelighet er nettopp et slikt eksempel for meg; det spiller ingen rolle hvor mange som elsker den, jeg falt ikke for den... C'est la vie :))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så godt dere sier det! Jeg er sånn at jeg ofte føler meg forpliktet til å like anbefalte eller kjente/annerkjente bøker, men sånn er det jo naturligvis ikke! Fint å få den påminnelsen:)

Jeg prøvde meg på Bienes hemmelige liv, men kom liksom aldri helt i gang... Endte med å skumlese hele boka. Den eneste karakteren som fascinerte meg var faktisk Lillys far T.Ray. Jeg ble veldig nysgjerrig på hans historie. Aner en tragisk fortid bak den rå fasaden:3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser sjeldent noen av de som du sier kjente/anerkjente bøkene... de faller ikke i smak etter å ha lest baksideteksten, og noen av dem som jeg har lest skjønte jeg ikke hvorfor fikk all den gode omtalen. Så smaken er nok forskjellig. Jeg leser det som jeg tror vil passe meg ut i fra det jeg har lest/hørt om bøkene og ser at mange av de bøkene det "skrytes" av her inne blir forbigått

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her på siden synes jeg det er viktig å si fra hva man synes, og jeg oppdager jo at dersom jeg bekjenner at jeg f.eks. syntes "Bokhandleren i Kabul" var en kjedelig og oppskrytt bok, så er det flere som er enige mens andre har hatt en helt annen opplevelse av boken. Jeg ønsker jo ikke å såre noen eller fordømme deres smak, det jeg ønsker er å være oppriktig på egen opplevelse. Anne B. Ragde f.eks. - skriver godt og humoristisk, men det er for lett, det er ikke noe motstand der. For meg. Og så er det jo slik at man kan lese noe om igjen og oppleve det anderledes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Lisbeth Kingsrud KvistensomniferumDaffy EnglundMorten JensenbrekAnne Berit GrønbechLeselenaMarteLibraritas vIda SMariarJoakimKristinbjarnuRLene AndresenHeidi BStregaSimen "Boktimmy" Ingemundsenkjell kSynnøve H HoelWenche VargasLibris50Aud- HelenHarald KAgnete M. HafskjoldAnniken LCtinaHelena EVigdis VoldRune U. FurbergThomas KlakeggstormdottirGodemineJulie StensethEli HagelundBertyLine DahleEmilie GeistRoger MartinsenRandi