I mine øyne er noveller en undervurdert sjanger. Det er veldig vanskelig å skrive gode noveller. Å få sagt alt man vil si på begrenset plass krever et annet fokus enn en roman, der du alltids kan komme tilbake til og forklare ved en senere anledning.

Jeg har mange ganger tenkt at jeg burde lese flere noveller. Særlig når jeg kommer over de gode samlingene. Er litt uenig i en av anbefalingene lenger ned her. Jeg synes ikke Karavane er et bra sted å begynne. Det er mange gode noveller i den, ingen tvil om det, men selv mistet jeg piffen lenge før jeg kom til "vår tid" i den.

Vil derimot anbefale "Bavian" av Naja Marie Aidt og "Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket" av Lena Niemi. I den sistnevnte henger de enkelte novellene sammen, så det nesten er snakk om en roman. En bra måte å snike seg over i en annen sjanger? ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Å lese "Karavane" i ett eneste drag høres for meg ut som å haste seg igjennom en verdensomseiling på noen få dager. Hver novelle må nytes, og få tid til å romstere i bevissthetens mange lag! Jeg mener å huske at jeg begynte nesten bakerst i boken, med novellen av Carver. "Karavane" samler noen av verdens mest kapable forfattere innen denne (etter min mening) ypperste og reneste av alle sjangre. Jeg skjønner meg derfor ikke helt på ditt syn her ;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hm, den står i hylla - ulest. Jeg har faktisk to - en står på hytta også... Enda en bokskatt som bare venter på å bli lest skjønner jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ofte hastverk. Når jeg bestemmer meg for å begynne på noe, skal det helst skje i går. Det går ikke overens med bøker som Karavane, jeg innrømmer det.

Som jeg skrev: Karavane er full av gode noveller. Men jeg mener likevel at man kan ha godt av å begynne et annet sted. Eller om man skal begynne med Karavane, begynn bakerst.

Tror nesten jeg må finne igjen den boka jeg nå. Passer fint inn i målsettingen om å lese mer noveller i 2010.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men du behøvde da ikke lese "Karavane" fra a til å?
Noe av det fine er at du kan velge akkurat hvilke noveller du vil lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var nok det jeg gjorde feil, ja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundAnne-Stine Ruud HusevågHarald KTorPiippokattaHallgrim BarlaupMarit HøvdeMarteNicolai Alexander StyveJørgen NReadninggirl30DemeterNabodamaIrakkgretemorTheaTor-Arne JensenTine SundalKjartanRandiAMartine GulbrandsenLilleviGrete AastorpChristofer GabrielsenBente NogvaHelena ETone SundlandDolly DuckWenche VargasVibekeJulie StensethmgeBjørn SturødJarmo LarsenElin FjellheimGro-Anita RoenMads Leonard HolvikmarithcTurid KjendlieJan-Olav Selfors