Den var worth a read,synes jeg.Men er jeg mer overbevist om at Gud finnes etter å ha lest den? .Boka er morsom og fengende,med en svart kvinne som Gud,en ukjent Sarayu eller hva hun het som Den Hellige Ånd.Jesus og Jomfru Maria får man på kjøpet også. Den hadde gode svar,og jeg likte at hovedpersonen som har mistet datteren sin tør å være sint på Gud,tør å stille skikkelige spørsmål.Når du først får et møte med The man upstairs,så skulle det forresten bare mangle.;) Boka er basert på en sann historie,men er skrevet av en venn av hovedpersonen i boka.Denne vennen virker ihvertfall overbevist.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Denne boka er ikke basert på en sann historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg skrev "basert på en sann historie"så mente jeg såklart at den SIES å være basert på en sann historie.:P Du har vel sett på en del filmer og at det står "basert på en sann historie"også,uten at det da vil si at absolutt alt i filmen er virkelig?:P

Som sagt,boka er skrevet av en WM.Paul Young,som altså utgir seg for å være en venn av denne mannen,hovedpersonen i boka,som ber ydmykt om at hans historie skal bli fortalt. Ingen kan vel gi noe virkelig svar på om Gud virkelig eksisterer,og om dette virkelig har skjedd, det kan man krangle om til tidenes morgen:P Det er det isåfall bare de involverte i denne historien som vet. men poenget er jo at boka tar opp eksistensielle spørsmål på en del ting,som hvorfor Gud kan ta vekk noen vi elsker,som et barn for.eks. og de etterlatte sitter igjen med et stort "Hvorfor?!" -Derfor kan den absolutt være worth a read hvis man en regnværsdag føler for en litt dypere bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager veldig sent svar. Det jeg mente, var at denne boka ikke er basert på hverken virkelige hendelser eller virkelige personer. Når forfatteren presenterer seg selv som "ghost writer", er det kun som et litterært virkemiddel, og ikke fordi historien han forteller, gjengir hendelser som virkelig har funnet sted. Forfatteren skriver selv om dette på http://windrumors.com/2007/08/is-the-story-of-the-shack-trueis-mack-a-real-person/.

C.S. Lewis, som må sies å være en beslektet forfatter, bruker også dette virkemiddelet, blant annet i Perelandra, men denne boka er tydeligere plassert innenfor science fiction-sjangeren enn William Paul Youngs bok, så der er det noe tydeligere at det bare er snakk om et virkemiddel.

Personlig synes jeg Young kunne gjort det tydeligere, f.eks. i et etterord, at dette er fiksjon og ikke biografisk materiale, særlig siden den skriver seg inn i en tradisjon av "åpenbarings-bøker" av typen Himmelske samtaler og 90 minutter i Himmelen, der forfatterne faktisk mener å ha fått en spesiell åpenbaring fra Gud.

Når det er sagt, er jeg absolutt enig i at boka er verdt å lese. Forfatteren tar opp og diskuterer mange store og eksistensielle spørsmål på en klok og ikke minst spennende måte, i tillegg til at det er lett å leve seg inn i hovedpersonens situasjon og spørsmålene han sliter med. Men det er viktig også å huske på at svarene som presenteres, kommer fra forfatteren og hans personlige erfaringer - ikke direkte fra Gud selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Vel, teknisk sett ingenting, ettersom gud ikke eksisterer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for veldig oppklarende og godt svar!
Nå er det veldig lenge siden jeg leste dette, men mener det var pga det som sto på vaskesettelen eller i etterordet av forfatteren jeg skrev den anmeldelsen..
uansett,at forfatteren selv har skrevet at han er en "ghost writer"var ukjent for meg,så dette var veldig interresant.
Jeg hadde aldri hørt om dette før du fortalte dette nå, og dette er jo noe som absolutt er viktig å få frem!

Er også fullstendig enig i at forfatteren kunne ha gjort det tydeligere i selve boken at dette er fiksjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat ferdig å lese boka og jeg likte den. Er ikke helt enig i alt når det gjelder hvordan Gud framstilles, men likte hvordan treenigheten forklares. Og for meg spiller det ingen rolle om dette har skjedd i "virkeligheten" eller ikke. Det er en god historie som gir et annet bilde av den kristne guden - og det setter jeg veldig pris på. Jeg tror så gjerne mange kristne oppfatter dette som vranglære, men hvis de kristne leser boken med et åpent hjerte vil de få et bedre forhold til Gud enn å fordømme boken. Dette er en fin bok å ha lest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

kntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette Augustin