Ja, jeg ble også ganske storøyd av en del voldsskildringer der første gang jeg leste dem - men det er lenge siden, og jeg har blitt fulstendig ødelagt av filmer, spill og tegneserier siden da. :P Men i motsetning til så mye populærkultur så glorifiseres ikke volden i amasonebøkene, hvilket gjør den enda litt vanskeligere å takle, og mye mer tankevekkende.

Tror det er noen samtidsbøker som er enda værre, da. Har hørt at Tusen Strålende Soler skal ha noen aldeles redsomme scener, og Drageløperen var ganske horribel til tider. Amasoneserien er i alle fall nesten for barn...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Har blitt nysgjerrig på denne Amasoneserien, men jeg finner den ikke noe sted. Kan du fortelle litt om hva den handler om og hvor jeg eventuelt kan få tak i disse?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leiter etter dem selv. De er ganske enkle å få tak i på bibliotek (det finnes jo alltids fjernlån om de ikke har dem hos deg!), men ellers må du fort vekk over på bruktbokhandel. De to siste er det kanskje lettere å finne siden de er nyere, men de tre orginale fortjener å få et nytt opplag.

Jeg er heldig nok til å ha ei tante som har dem, så de ligger i alle fall i familiebiblioteket. :3

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har nr 3 Løvinnens sjel til salgs på min blogg: http://pyrenting.blogspot.com/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hurra! Akkurat den har jeg faktisk fått av tante (hun hadde en dublett), men jeg har sagt ifra til bestevennen min, som er om mulig enda større fan enn jeg er og omtrent hoppa i taket når jeg sa ifra. Han holder på å ta kontakt nå! ;D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det kan visst være vanskelig å få tak i dem. Jeg sjekket litt på nett, men fant dem ikke på de få bokhandlerne jeg så på. Kanskje du kan skrive til forlaget og høre om de fortsatt har noen? Eller kanskje du kan høre om en bokhandel kan kjøpe inn for deg? Ellers fins selvsagt biblioteket som bruker å ha. Hvis ikke ditt lokale bibliotek har, kan de sikkert bestille det fra andre bibliotek som har. Ser ut til at de ble utgitt på Bladkompaniet som nå er kjøpt opp av Schibsted.

Det er flere år siden jeg leste bøkene nå, men av det jeg husker så finner de sted langt tilbake i tid (før år null tror jeg) og baserer seg på myter om de kvinnelige krigerne amasonene, deres matriarkalske samfunn, og deres kamp mot mannsdominerte samfunn som er i ferd med å overta verden (andre som har lest bøkene må gjerne utbrodere og eventuelt rette meg). Bøkene er mye mer enn bare en god historie, så jeg anbefaler dem :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk skal du ha :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig. Det gjør ikke bøkene dårligere, men det er greit å vite det så man kan stålsette seg. Jeg tror det for første gang fikk meg til å virkelig reflektere over hva mennesker er i stand til å gjøre mot hverandre, og det var litt deprimerende. Men likte bøkene veldig godt og slukte dem i store jafs.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill Revheim