Har stor respekt for Tiller, første boka han gav ut; "Skråninga", er sterk litteratur. Er sterke passasjar, kjensler, spaningar og mykje står på spel for dei involverte i "Innsirkling 1" som appelerer til meg, men eg opplevde likevel motstand i lesinga i form av keisemd, kanskje ei kjensle av umedviten ønska om at dette emnet vil eg ikkje "sjå" på.

Når det gjeld nr. 2 kan grunnen for at eg avbraut ho vere så prosaisk at eg no for tida ikkje orkar ei slik tjukk bok med alvorlege og naudsynte emne, men som kan hende kan vere laga for meg på eit seinare tidspunkt.

I staden lånte eg Tomas Espedal, som du kan sjå om vil følgje meg - han har eg oppdaga skriv svært godt: sensibilitet, varheit i språket, temperatur; emne er identitet og erindringar, ikkje så ulikt Tiller, men i ei for meg no, lettare og meir tilgjengeleg form

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg likte Innsirkling 1 og gleda meg til nr 2, men jeg har slitt veldig. Jeg tror det var fordi jeg ikke orka å lese om disse dysfunksjonelle personene som var så slemme med hverandre. Det er jo ikke måte på, liksom. Jeg har slitt meg gjennom heile boka, og det skjer et skifte på slutten, som kanskje peker fram mot ei interessant bok nr 3. Ellers er jeg enig i at Gaute Heivoll har vært en av høstens virkelig gode bøker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takker, det var jo en fin begrunnelse. (Er litt opptatt av Tiller ut ifra det psykologiske aspekt jeg, leste nettopp Før jeg brenner ned, og den var utrolig interessant, mens En dåre fri f.eks. ikke appelerte særlig til meg)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Før jeg brenner ned greip meg pga eg synest språket er intenst, kjenlesvart og boka er svært spanande. Personane er teken vare på med respekt, synest eg, og historia blir (for meg) forsterka pga skrivaren si soge. "Hva ser vi når vi ser oss selv?" er eit eksistensielt spørsmål dei færraste av oss tør svare på. Viktig bok.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

MetteAlice NordliHelge-Mikal HartvedtHarald KFinn Arthur JohansenKarin BergKirsten LundTor-Arne JensenToveJan Arne NygaardEgil StangelandSilje BorvikBente L.Tine SundalTorill RevheimHeidi LCaroline Ekornes JohannessenBenediktesnurreVegardCathrine PedersenDaffy EnglundMarit HåverstadEli HagelundJan-Olav SelforsLinda RastenAnn EkerhovdCamillaDemetersomniferumPär J ThorssonGrete AastorpStine SevilhaugMangosaft45Synnøve H HoelBertyCecilieSissel ElisabethKine Selbekk OttersenGladleser