Jeg tror du kan gjøre følgende - jeg bruker André Nesses side som eksempel:

Se bøkene i samlingen med sist lagt til først: Gå inn på bokelskerens sider, og velg å se hans/hennes boksamling. Sørg for at det står "Sist lagt til" utfor Sorter etter.

André la sist til boken "The Elements" av Theodore Gray, ser det ut til: Andrés bøker, sist lagt til først.

Se hva en bokelsker leste sist: I Andrés boksamling klikket jeg på "2010" under LESEÅR i høyremenyen(e). Så forsikret jeg meg om at sorteringskriteriet var "sist lagt til", og da regner jeg med at André sist leste "Don't sleep there are snakes" av Daniel Everett. NB - dette forutsetter at vedkommende bokelsker merker av lesedato etterhvert som hun/han arbeider seg gjennom boksamlingen sin...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Dette er selvfølgelig en mulighet, og fungerer godt med "sist lagt til", men når det gjelder hvilke bøker en bokelsker har lest sist, så er det straks litt verre da ikke alle setter en slik lesedato. Men denne informasjonen blir vel registrert et eller annet sted når vedkommende velger "leser nå" eller "har lest", så jeg skulle tro det gikk an å få dette inn under Oppdateringer? Og da kan man vel like gjerne også putte inn informasjon om hvilke bøker som sist er lagt til så man har alt på et sted? Bare et forslag selvfølgelig, og jeg har null peiling på hvordan det hele fungerer, men innbiller meg at det går an :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo'a - men for min egen del så kommer jeg dann og vann på bøker som jeg har lest for en god stund siden (altså før jeg fant bokelskere.no) - og da legger jeg dem inn som "har lest" helt ukronologisk. Og da som oftest uten å registrere lesedato. På bakgrunn av egen praksis tipper jeg at mange registrerer bøker som "har lest - uten lesedato" like hulter til bulter som jeg, særlig nyankomne på forumet. Ergo er det vel ikke så sikkert at en oversikt basert på når en bokelsker haket av "har lest", vil avspeile den reelle statusen i bokhyllene hennes/hans? (Om jeg forstår forslaget ditt rett, da...) (Det aner meg at du har mer orden i sysakene, og oversikt over hva du har lest når, enn mange av oss andre...? ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, kanskje jeg er litt mer opptatt av det enn andre.

Men jeg er ikke ute etter å vite hva alle har lest tidligere. Jeg tenker mer på når en bokelsker registrerer en bok som "har lest" så burde det komme opp i "Oppdateringer", på lik linje med bøker som legges til i samlingen. Man trenger dermed ikke å ha med lesedato, men at det på en måte sorteres etter når boken ble lagt til i samlingen eller endret til "har lest".

Føler denne forklaringen ble bare rot, men kanskje det er noen som skjønner hva jeg er ute etter..?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette skriver for øvrig André i en annen tråd, og hva som vises når man putter den nye bokelsker-widget'en inn i bloggen sin:

Den sorterer ikke på innleggsdato, men på tilstandsdato. Dvs den boka du sist markerte som f.eks "lest" kommer først.

Hvis du vil ha en bok lenger fram i køen kan du altså skifte tilstand på den en gang. (Eller to).

Mulig dette har relevans også for det du etterlyser, StineMa?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald K