Tror muligens du ordlegger deg litt bastant. Litt sånn pekefinger og advarsel. Bildet i mitt hode blir derfor av en streng, gammeldags og fordomsfull person som liker å fortelle folk hva som er rett og galt. Noe du sikkert ikke er;) Det er nok bare ordene som kommer ut litt feil. Hadde du sagt det istedenfor å skrive dette hadde det sikkert vært greiere å oppklare misforståelsen;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Dette er verkeleg interessant. Eg skriv nynorsk og bokmålsfolk plar (med fare for å vere for bastant vil eg gjere dykk merksame på at det er eit lausleg ord) oppfatte nynorskfolk som bastante i sine uttalelsar. Det skuldast formen me skriv i.

Nynorsk er meir rett fram utan omskrivingar. Til dømes brukar du ordet "muligens" det er eit rundt og fint ord og du slepp å sei rett ut at du syns eg er streng og fordomsfull.

Men du har sikkert heilt rett.) uansett så meiner EG det eg skreiv og er framleis overraske at eg ikkje får lov til å meine det
Takk for skiftet!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selvfølgelig skal du få lov til å mene hva du vil om lydbøker. Men hvis det er meningen sin man vil skrive, så tror jeg man unngår man misforståelser hvis man skriver "jeg mener det og det" i stedet for "sånn og sånn er det", uansett om man skriver nynorsk eller bokmål.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Morsomt at du trekker inn nynorsk som om det skulle være en unnskyldning for hva en mener evt hvordan en får frem det en mener;) En behøver vel ikke si/ skrive alt en mener. Men du har vel en agenda, som for meg virker noe uklar.

Har forøvrig lyttet til lydbok i bilen i dag, "Skipper Worse", virkelig en besynderlig opplevelse, men artig. Mye spennende språkbruk og en god porsjon (redigert)sør-vestlandsk pietisme. Er ikke sikkert jeg fullfører, men sjansen er større enn om jeg hadde prøvd å lese den;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nynorsk var ikkje meint som orsaking.. Men det undrar meg at ein skal bli skulda for å ha ein agenda, vere fordomsfull, streng og gammeldags fordi ein likar betre å lesa bøker enn å høyre uinspirerte opplesarar messa or seg....

"Skippe Worse"er et interessant valg.Håpar du kjem gjennom den:) Har du lese "Garman og Worse" som er første bok? Eg har lese for veldig mange år sidan.

Handlinga er lagt til Stavanger og det såkalte "mørke fastlandet" Kielland hadde ein feide gåande med Lars Oftedal, redaktør i Stavanger Aftenblad. Oftedal var prest og stortingsrepresentant og han stemte i mot diktargasje til Kielland. Kielland tok hevn og let Oftedal gjennomgå i bøkene sine. Spesielt i "Sant Hans fest" Har du lese den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt tlfeldig at det ble Skipper Worse. Linn Charlotte(under her) selger lydbøker billig og jeg plukket ut litt forskjellig som jeg ikke hadde lest og som var kjent og regnet som klassikere.

Har ikke lest Garman og Worse, som jeg leste regnes som Kiellands beste, eller noe annet av Kielland, men det var denne som var tilgjengelig. Er nok mer av en samtidsleser. Prøver å rette litt opp i det nå, derfor lydbøker innimellom alt annet:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lykke til! Eg likar Kielland godt. Håpar opplesaren er så innspirerande at du vil lese/høyre meir av han, hehe ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oppleseren, husker ikke navn i farten, høres ut som om han levde på den tiden,hehe, ganske autentisk. Faller litt ut av og til, men akkurat nå er det mye åndelg preik som jeg ikke klarer å engsjere meg så veldig i. Hva er det med Koalaen? favorittdyr, eller? Måtte inn på siden din for å stadfeste kjønn, hehe. Blir veldig rart å kommunisere med en koala som har et navn som betyr å "gå sin vei"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kielland ville nok vise kor kjedelig det var med åndelig preik, radikal som han var.

Koalaer er ålreite dyr dei ;) Egentlig byrja det med at eg ikkje fekk til å laste opp bilde av meg, blei feil format:( Så eg måtte velge noko mindre, eit ferdigbilde. Då blei det koalaen. Den er litt lik meg: litt kosete, mykje bedagelig.

Navnet blei slik for ein taxisjåfør i Canada sa eg hadde det kulaste navnet han hadde hørt.(liv Hiim)

Slik enda du opp med ein koala som går sin veg;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundMonaBLEster SThomas Røst StenerudNorahHarald KThereseBjørg Marit TinholtMarianne MBeathe SolbergsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine Sundal