Jeg fant det ikke ... Det er ikke helt sant, for særlig i starten og på slutten fant jeg en del bra. Men - gjør deg opp din egen mening!

Jeg synes du har en interessant problemstilling for oppgaven din. Den vanlige lesers smak opp mot kritikernes. Min lille teori er at norske kritikere har en lei tendens til å gå i flokk. Hvem tør offentlig kritisere en bok kollegaen har rost opp i skyene. Jeg er i hvert fall ikke med på at det er oss "vanlige lesere" det er noe i veien med! Vel, dette er bare noen strøtanker fra meg:-)

Lykke til igjen med en spennende oppgave!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Takk, takk!

Ja, det kan være en faktor.

Så leser kritikerne bøkene i et litt annet lys kanskje, og de merker om en bok er gjennomarbeidet eller ikke. Der står Espedal veldig sterkt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis jeg har forstått innlegget ditt riktig, er jeg uenig. Espedals "Gå - osv" (som er den eneste jeg har lest) preges nettopp av at den IKKE er godt gjennomarbeidet. Som en annen bokelsker sier i en annen tråd: I denne boken gås og drikkes det mye, men hovedpersonen fremstår som en underlig blanding av snobbete og enkel.

Espedal har en god idé, som han etter min mening kunne ha fått så mer mer ut av ved å jobbe mer - både med teamaet og språket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er interessant å se helt forskjellige perspektiver på ting. Selv mener jeg "Gå" er et meget godt verk som strekker seg unna mange av klisjeene. Jeg kan se at hovedpersonen kan virke enkel, men det skinner kanskje hen i at det er en slags romantisk bok, som ofte har ensidig perspektiv på ting.

Og, ja, det er en kort bok, tematisk bred synes jeg, men alt kan bli lengre og større. Jeg tror at Espedal kunne ha gjort det bedre, men han lever av å skrive, og har derfor ikke råd, etter det jeg vet. Han har jo gjort det bedre og bedre, så kanskje vi får se bøker av ham som også står til andre kriterier. Han vant jo Gyldendalsprisen, så nå har han "råd til å tvile" når det gjelder en snarutgitt bok, som han selv sa.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne M