En god begynnelse ...

Jeg har tenkt. Lenge. Ihvertfall i de ukene som har gått siden jeg leste boka. På hva jeg syns. Syns jeg boka var genial? Sånn som aviskritikerne. Eller syns jeg boka var dårlig? Slik som flere andre her inne.

Jeg likte boka. Jeg likte plottet. De fleste karakterene. Jeg likte nabolagsskildringene. Jeg likte mye. Jeg liker måten forfatteren skriver på. Det har jeg gjort gjennom flere bøker. Jeg syns han skal fortsette å skrive krim.

Jeg likte dog ikke dialogen. Fant den lite troverdig. For jeg tror aldri man snakket sånn. Selv på den tiden. Jeg tror forfatteren har brukt fjernsynsteateret for å finne "tidsånden" i boka. Og det bar litt galt av sted. Ikke engang samtidige krimbøker fra etterkrigstiden har en slik sprogføring.

Så, kjære Hans Olav: Fortsett å skriv. Krim. Men i dialogen kan du legge deg nærmere Haakon Lie enn Hauk Aabel ... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Dolly DuckPhoenixDemeterCatrine Olsen ArnesenMarteLogikaHarald KRufsetufsaTedrikkerBoktimmyNiels Johan KnudsenHildeAnita NessAnne ÅmoEivind  VaksvikCatherine EkremVigdis VoldJostein RøysetDun AenghusRandiKristin F. JørgensenEllen E. MartolKetilMarianne TLeseaaseMaikenInger Erikstad EekBjørn-Erland LudvigsenLesevimsaFrøken HildreTone Hingar hLeselenaHeidi HoltanJohn LarsenLinda CharlotteLine Dahletea sChristopherJorund Korbi