En god begynnelse ...

Jeg har tenkt. Lenge. Ihvertfall i de ukene som har gått siden jeg leste boka. På hva jeg syns. Syns jeg boka var genial? Sånn som aviskritikerne. Eller syns jeg boka var dårlig? Slik som flere andre her inne.

Jeg likte boka. Jeg likte plottet. De fleste karakterene. Jeg likte nabolagsskildringene. Jeg likte mye. Jeg liker måten forfatteren skriver på. Det har jeg gjort gjennom flere bøker. Jeg syns han skal fortsette å skrive krim.

Jeg likte dog ikke dialogen. Fant den lite troverdig. For jeg tror aldri man snakket sånn. Selv på den tiden. Jeg tror forfatteren har brukt fjernsynsteateret for å finne "tidsånden" i boka. Og det bar litt galt av sted. Ikke engang samtidige krimbøker fra etterkrigstiden har en slik sprogføring.

Så, kjære Hans Olav: Fortsett å skriv. Krim. Men i dialogen kan du legge deg nærmere Haakon Lie enn Hauk Aabel ... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

IdaTone HAnne-Stine Ruud HusevågBoktimmyDemeterMargrethe  HaugenbokxleserKaia SvaanHildeSilje UlsteinLilleviStjernekastAnn Helen E. H.RufsetufsaÅsmund ÅdnøyEvy-Janne HoltetLeseaaseHilde Merete GjessingJostein RøysetdirtsadirtsaVigdis VoldSolveigOlsenEivind  VaksvikKristine LouiseErlend Haugen  VikhagenJohn LarsenThomas Heie H.Monica CarlsenHeidi Nicoline ErtnæsAnette  KureConnieAnne BeritEster STorill Elisabeth RevheimRisRosOgKlagingGrethet87Marie Mtove NessAndreas HenriksenAnn-Kristin RobstadJ