Sist jeg sjekket var definisjonen på et analfabet at det er et menneske som ikke kan lese og skrive. Å trekke det til at jeg mente imbisiler er helt meningsløst. Synes det er merkelig å definere lydbok som et hjelpemiddel, når det på mange slags sett og vis er historiefortelling i sin opprinnelige form. Men når det er sagt kan jeg være enig i at leseopplevelsen noen ganger kan bli ødelagt av en svak/lite velvalg leser. Men på den andre siden, mener jeg også at enkelte historier løftes av oppleseren. Spesielt bøker lest av forfatteren selv. Lytt til Erlend Loes Muleum lest av forfatteren, eller Vekten av snøkrystaller lest av forfatteren. Meget bra!

Har ingen store erfaringer med iPad, men har sett/lest Tambar er et troll på iPad, det var lekkert. Har også vurdert den som lesebrett, men syns det blir for likt en vanlig dataskjerm, mao ikke så god å lese på. Har mer tro på Kindle som et rent lesebrett og vanlig MP3 spiller til lydbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

takk for info om iPad. Eg er og redd den blir for lite lesbar.

Kommunikasjon er så interessant :) Kva vi legg i ord og korleis det vert oppfatta via konteksten. Ord i ordboka og ord i bruk kan bli litt forskjellig. Du er vel enig i at du har hørt ordet analfabet brukt i nedlatende retning. Kva med eit anna ord? "Heilt døvt!" De fleste som seier dette, meiner det ikkje som hørselshemma.

For meg er lydbok et hjelpemiddel.Eit godt hjelpemiddel, så kan andre bruke det som dei vil. Det kan ein også sjå hos hjelpemiddelsentralen. Der er også ein døvetolk definert som hjelpemiddel. Kan ein person vera hjelpemiddel, så kan vel ei lydbok og vere det. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Inntil jeg kan gå på Prix og kjøpe meg en døvetolk synes jeg det er naturlig å skille mellom lydbok som hjelpemiddel og lydbok som underholdning.

Lydbøker var opprinnelig et hjelpemiddel kun for blinde og svaksynte. Nå kan hvem som helst høre en lydbok. Det må være lov å tenke nytt. Og det er ikke akkurat sånn at man går til legen og får gavekort på Ark når synet svikter. Lydbøkene som selges der er beregnet på alle. Og hvis lydbøker appellerer til folk som ikke orker å sette seg ned med en papirbok, om de så har syn som en hauk, ser ikke jeg problemet. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

så sant! :) ser heller ikkje problemet med at eg ikkje likar lydbøker :) Har visst provosert mange, eller trødd på nokre ømme tær...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når du skriver "Lydbøker er noko ein bare skal bruke om ein ikkje kan lesa." som om det er et faktum burde det ikke overraske deg at du får noen svar. Det betyr ikke at folk har ømme tær.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg likar godt svar eg. Var berre litt overraska over engasjementet og reaksjonane på noko eg meiner.

Min tanke er fri... med del den aldri (fritt omskrevet)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig TAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill Revheim