Knausgård har blitt kåret til Norges mest sexy mann. På den ene siden syns jeg det er veldig hyggelig at en forfatter slår fotballspillerne i attraktivitet, men på den andre er det nok andre forfattere jeg heller ville vært alene på en øde øy med. Jeg er nysgjerrig på hva bokelskerne syns om den saken ... Hvis du fikk et stevnemøte med en forfatter - nålevende eller ikke - hvem ville du valgt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 54 svar.

Jo Nesbø - ingen over - ingen ved siden - og da tenker jeg ikke primært på bøkene hans. Har du sett og hørt han? Jeg var på Smuget da han satt med kassegitar og hadde laget norsk tekst til en Springsteen-låt. Er det noe den mannen ikke kan? Respect!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ville hatt en date med Sigrid Undset. Den dama gir meg gåsehud, blikket hennes er gjennomtrengende og uimotståelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sofi Oksanen tror jeg kunne vært spennende å være på date med. Hun virker såpass alternativ at det er tiltrekkende i seg selv.
Ellers, hvis vi ettertrykkelig slår fast at dette er harmløs, uforpliktende lek med ideer, og livets realiteter ikke spiller noen rolle, så hadde det vært fint å være på date med deg også Guro ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jon Michelet-uten tvil!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

For meg er humor veldig viktig, og tenker meg at en date med Erlend Loe kunne blitt bra.

Ingen ting er bedre enn en mann med glimt i øyet og samtidig stor kunnskap om samfunnsmessige forhold.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bill Bryson :) Jeg ønsker meg en slik mann når jeg blir stor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ville nok ikke bli et stevnemøte med mål om å få med seg forfatteren hjem etterpå, men blant kvinnelige forfattere jeg kunne tenke meg en middag og en god samtale med er f.eks Astrid Lindgren og Selma Lagerløf

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Litt morbid å date Astrid Lindgren...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ettersom spørsmålet var "nålevende eller ikke" regner jeg med at det er lov å tenke seg at forfatteren både lever og er i en hvilken som helst fase av livet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har vært en tråd tidligere om middag og skravling. Denne skulle være om stevnemøte. Feiger du ut eller? ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var da voldsomt ... Anaïs Nin? Godt nok?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men voldsomt blir det når du svarer meg på denne måten. Så du ikke blinken ;)? Er du med på leken.... Humor og sånn, jaja. Ta med deg de godslige damene dine du, men date, neppe. Kanskje jeg har misforstått? Anaïs Nin er kanskje en anelse mer sensuell enn dine svenske avdøde, ihvertfall i det hun skriver, aner ikke hvordan hun ser ut, men det er kanskje litt overfladisk av meg å ta opp det...hehe. Trodde det var snakk om å røpe litt fantasi og eventyrlyst, leke litt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var faktisk humoristisk ment selv om jeg ikke hadde med noen blink tilbake. Skal prøve å være tydeligere neste gang. Anaïs Nin daua når jeg var to. Hun så ikke så verst ut når hun var ung, men neppe noe særlig når hun var gammel, er det ikke rart? ;) ... jeg må få lov til å bruke fantasien litt da, leke litt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt da er vi på nett:) Har ikke gjort noe research på Anaïs Nin og visste ikke at hun var gått bort, men døde var jo var tillatt;) Fantasi er bra. Hadde Shakespeare sett ut som han ser ut i filmen "Shakespeare in love" hadde jeg nok gått på date med ham (legg merke til min ikke-barnslige objektsform). Mye spennende å snakke om og ikke så avskrekkende å se på:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kunne jeg tenke meg også...
Jeg skulle veldig gjerne også hatt med Anne-Cath. Vestly i den samme settingen. Tre herlige damer!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

selvfølgelig, hvordan kunne jeg glemme henne :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Knausgård er jo en kjekk kar! Men det får meg til å lure på når en kvinnelig forfatter blir kåret til "Norges mest sexy kvinne". Er litt redd for at vi må vente en stund på det…

Akkurat nå kunne jeg godt tenkt meg å finne ut hva som skjuler seg i det mystiske, mystiske blikket til Helena Granström :)

http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/helena-granstrom-osakerhetsrelationen-en-versroman-1.1040147

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har sansen for ekteparet Auster/Hustvedt, og da jeg så Siri Hustvedt på Bokprogrammet for en stund siden var jeg solgt: Ikke bare er hun en usedvanlig vakker og intelligent kvinne; nesa hennes rynker på seg når hun ler på uimotståelig vis!

Det ville likevel vært problematisk om jeg skulle tatt henne med på date. Jeg vil nødig skape splid mellom meg selv og mannen hennes, som er en av mine favorittforfattere. Ja, og så har jeg jo en samboer selv, da...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje samboeren din kunne fått en date med Paul? Så kunne alle vært glade og lykkelige, mener jeg ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forlengst avdøde Jack London, ville nok vært mitt ideal her gitt. Han har som kjent vært ute i "hardt" vær før.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

William Faulkner eller F.Scott Fitzgerald, rimelig heite, dessverre avdøde karer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nok sett alt for mye på Buffy the vampire slayer, for jeg syns det er ganske creepy å ville date dead guys :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hahaha! :) Tror nok ikke det bare kommer av Buffy :p er noe i det du sier.. Men kan ikke kommer på en eneste levende og kjekk forfatter :p Forslag?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vel flere kjekke levende forfattere, det er bare at en ikke alltid tenker på dem før noen nevner dem.. selv valgte jeg Jan Guillou til en date. Men det er flere, Jo Nesbø er vel en knakende hyggelig fyr, Nikolaj Frobenius er en fyr du kan diskutere det mørke og skumle med. Hadde tatt med alle tre på en date jeg..det hadde blitt litt av en kveld kan jeg tru...:-)... og ikke glem Tore Renberg, en kar med en underfundig humor og lune tanker. :-) det er også en å ta med på en date.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke helt min smak utseende messig ;) Men skulle jeg tenkt utover hadde nok ingen av disse vært utenkelige (bortsett fra kanskje Jan Gouillou som jeg har inntrykk av er litt arrogant) :) Gode forslag! Får vel dra med hele gjengen på date gitt :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde vært gøy...:-D!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Regner med at du er på jakt etter en mann? Da ville jeg valgt Bertrand Besigye. Han er ikke så verst hot

http://www.abctv.no/norge/100611/poet-slatt-konkurs-av-kemneren

selv om du nok må betale alt selv :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha ;) Han var jo ikke så verst, skulle nok kunne tatt regninga for en date med han :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ville nok ikke tenkt på Knausgård hvis jeg skulle utnevne Norges mest sexy mann, men når jeg tenker over det så er han faktisk litt kjekk.
Han er nok ikke min type, men dog så spennende at jeg godt kunne ha gått ut på date med han.
Har ikke lest noen av bøkene hans, men kunne godt tenkt meg å bli kjent med forfatteren i han. Har en del spørsmål jeg kunne ha tenkt å stilt han i forhold til forfatterskapet og bøkene hans.
Det hadde nok blitt med den ene daten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

GuroS, av forfattere jeg vet hvordan ser ut, er kanskje du den peneste. Og Helene Uri! Hun er også pen, og virker skarp.

Eller Douglas Adams, selv om jeg er skeiv og han er død. Vet ikke om han var så pen, men humoren hans er så utrolig herlig. Hadde det ikke vært for at jeg er skeiv og han er død, skulle jeg prøvd å gifte meg med ham. :))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helene Uri er både penere og skarpere enn meg. Dessuten går hun mye bedre i høye heler. Vi kan sloss om henne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mannen min , men da må han skrive en bok først. ! I mellomtiden kan jeg jo spise middag med Jo Nesbø, eller kanskje Knausgård, men da får han stumpe røyken . He he , da blir han ikke med meg ut , nei.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ville ikke ha gått på stevnemøte med Knausgård i alle fall. Måten han framstår på appellerer meg ikke, tror heller aldri jeg kommer til å lese noen bok av ham.

Jeg tror jeg ville valgt Jo Nesbø. Han virker folkekjær og jordnær, og jeg liker godt bøkene hans. Har alltid likt skrivemåten og stilen hans.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror jeg velger meg Falkberget! Han var utrolig kjekk, og så skrev han så fine historiske romaner, vi ville ha mye å prate om også;-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Som Øystein nevner under her har noe liknende blitt tatt opp i en annen tråd, men er du interessert i å vite hvem vi vil date, som en sier på godt norsk, er det noe annet. Forstår ikke dette med Knausgård og sexy, men det er sikkert fordi jeg ikke har lest bøkene. Er man god kan man snakke og skrive seg til det meste, også sex,hehe.

Før i tiden synes jeg John Irving var en ganske tiltrekkende type utseendemessig, men hvordan han er å snakke med er noe annet. Han står forøvrig fortsatt høyt på listen.

Leser mest kvinnlige forfattere så jeg har problemer med å finne en mannlig kandidat. en kan si det enkelt at finnes det noen med glimt i øyet, gjerne med litt skjegg og solid hårmanke (Petter Skjerven-aktig;)),med god humor og et med klokt hode er jeg med,hehe. NB! Dette er ikke en kontaktannonse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er da ingenting i veien for å gå på date med en kvinnelig forfatter ... Spør du meg er de jevnt over mye penere enn gutta :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tenkte du på deg selv,hehe? Kom plutselig på at du er forfatter og er veldig pen:) Hadde jo vært interessant å snakke med deg om den boka jeg har lest av deg, men stevnemøte er nok ikke aktuelt;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He, he, nei, jeg var nok ikke på fisketur. Jeg ser at mange syns det er viktigere å kunne diskutere litteratur enn å kunne flørte på date, men sånne stevnemøter driver ikke jeg med, altså. Jeg står med andre ord over heterodater, selv om de er pene :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, forsåvidt ikke, det kommer helt an på hva en vil oppnå og hvilke preferanser en har. Jeg personlig har nok mer utbytte av- og lettere for å snakke med en mann. I den andre tråden hvor middag var tema og ikke dating har jeg inkludert både Unni Lindell og Anne B Ragde i tillegg til Jo Nesbø, fordi jeg tenkte det ville bli festlig. Er det snakk om dype samtaler og faglig utbytte hadde jeg nok valgt annerledes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skulle fryktelig gjerne ha møtt Roald Dahl...
Men siden han er død, så må det bli Jo Nesbø, - så kunne vi ha danset til "Rumba med Gunn"!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Siden "hvem ville du spist middag med?" tråden allerde ekstisterer er vel i denne sammenhengen "hvilken forfatter synes du er mest sexy?" et mer interessant spørsmål:) Var kanskje det du mente og? Dølle svar i så fall:D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg pleier i alle fall ikke å ville gå på stevnemøter med usexy folk ... Men jeg er jo åpen for at andre kan ha andre prioriteringer :)

Hva er ditt ikke så dølle svar, da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med dølle svar sikta jeg vel mest til Dostojevskij,(var ikke så mange fler som var nevnt da jeg skrev innlegget) for han var jo alt anna enn kjekk! (Men akk så interessant)

Mitt ikke så dølle svar må bli Guro Sibeko;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dølle og dølle svar fru Blom, personen behøver eller behøvde da ikke å være så superkjekk for at jeg vil ønske et stevnemøte. Jasså du synest ikke Fjodor er kjekk nok hehe, neivel jeg kan velge en annen jeg.
Da ønsker jeg meg et stevnemøte med Oscar Wilde, men det er ikke sikkert han vil ha en date med meg....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

huff så misforstått den tulleposten min skulle bli:) Jeg sa det var dølle(for et teit ord!) valg hvis det var snakk om mest sexy, ikke til stevnemøte:) Samma det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det ikke fordel å date en som lever? ;) Oskar Wilde var vel ikke spesielt interessert i damer heller, etter som jeg har hørt..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis det var et reelt stevnemøte hadde jeg jo selvfølgelig valgt en nålevende person, men GuroS spørsmål er "Hvis du fikk et stevnemøte med en forfatter - nålevende eller ikke - hvem ville du valgt?"
Derfor valgte jeg for morro skyld Dostojevskij for han en av mine favorittforfattere. Usikker på om Oscar Wilde ville sagt ja til en date med meg men det er lov å håpe at han hadde ønsket det, who knows.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har selvfølgelig rett. Jeg blingset litt og var så ivrig. Har nok litt vanskeligheter å forestille meg stevnemøte med en ikkelevende,hehe. Uansett er det vel urealistisk om en kjent forfatter død eller levende ville hatt stevenmøte med oss vanlig dødlige. Da må en nok være rimelig attraktiv på minst en måte;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes som mange andre at Knausgård er knakende kjekk. Men jeg antar at han må være ganske så selvopptatt så jeg velger heller å ha et stevnemøte med Jostein Gaarder :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det måtte bli Jan Guillou, han har en stemme som jeg kan høre på time etter time. Det er en mann med dyp innsikt og det virker som om han er full av god varme. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skulle gjerne hatt en prat med Knausgård jeg, - ikke fordi han er kåret til Norges mest sexy mann, men fordi jeg lurer veldig på hva som rører seg i toppen på denne mannen! Viser for øvrig til diskusjonen om samme tema tidligere. Mange "gode" navn og grunner som dukket opp dengangen også:-)

<http://bokelskere.no/diskusjoner/finn/?finn=hvilke+forfattere+ville>

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden jeg en gang har spist middag med Lev Tolstoy vil jeg velge en annen forfatter. Hvis jeg treffer han en gang til kan det fort bli galt for kona Sonja.

Jeg drar ikke langt fra restauranten der jeg spiste med Tolstoy for
jeg ønsker meg et stevnemøte med Fjodor Dostojevskij. Ser helst at vi drar utenlandsk for han er så kjent i Petersburg.
Han har sikkert ikke noe i mot å ta meg med på et spillecasinoet i Travemünde. Han bruker så mye av det han selv har opplevd og observert i sine bøker så jeg vil ikke plage han mer med det. Det er helt andre ting vi skal fordrive tiden med, vi skal tross alt bruke en del tid i casinoet. Gleder meg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Marit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenElisabeth SveeLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageBeathe SolbergGro-Anita RoenKaramasov11Nina GAnne-Stine Ruud Husevåg