Joda, vi er nok flere som er glade i Harry Potter her, men det var ikke så lett å forstå om du ba folk fortelle om Potter-opplevelsene sine eller om andre anbefalinger? Jeg velger å tolke innlegget som et spørsmål om leseanbefalinger. Men det finnes vel ikke så mange bøker som ligner? Bøkene om Percy Jackson har jo mye til felles med Harry Potter, men etter min mening er de mye dårligere. Men lesverdige, altså.

Når jeg ser på boksamlingen din, er jo Hobbiten og Ringenes Herre de mest åpenbare manglene. Og så Bram Strokers Dracula og Interview with a vampire av Anne Rice. Men så regner jeg meg frem til at du er fjorten år, og da er kanskje de to siste litt tunge? Hvis ikke kan du jo også vurdere å gå løs på en av de store fantasyseriene, Robert Jordans Tidshjulet, for eksempel. Da mangler du i alle fall ikke lesestoff de neste årene :) Hvis du vil ha noe lettere er serien om Paksenarrion fin.

Og må det være bøker? Neil Gaimans tegneserieserie sandman er genial. Lykke til i bokjakten!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Egentlig ikke, de syntes jeg var spennende på en måte. Det er ikke forskjell på hva jeg leser og ikke leser

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva var det du syns var spennende? Sandman?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hæ? OO

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om du likte Interview With a Vampire vil du kanskje like de andre bøkene til Anne Rice også. The Vampire Lestat og Queen of the Damned er bøkene som kommer rett etter førstnevnte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, jeg må ikke?.... Jeg har bare lest en bok. Hva har det med det å gjøre?! Det går ann å like en bok....Liker du liksom alle bøkene til alle de forfatterne du liker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ingen som har sagt at du må lese dem, det var ganske enkelt bare en anbefaling. De tre bøkene henger sammen, så det er jo en mulighet for at du vil like de to andre også. Til tross for at de er ganske ulike første boken, i og med at det er sett fra andre øyne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bare blande meg litt inn her med en sidekommentar. Det er jo mange flere enn de tre bøkene.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg vet, men de tre nevnte er på en måte en triologi. De andre bøkene(som jeg har lest) henger ikke like mye sammen handlingsmessig som hva disse tre gjør, og kan lettere leses uavhengig av resterende. Det er min erfaring.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det står "om du likte".....-.-

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det står "kanskje"...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det står også "om du likte" ehm, man ser det med en gang -.-

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg forsøkte å finne en enklere forklaring eller omskriving av anbefalingen som ikke vil gjøre deg opprørt, men det var jammen vanskeligere enn en skulle tro! Men, det skader vel ikke å forsøke:

Jeg ser at du har lest Interview With a Vampire. Den har jeg også lest, og likte den. Jeg har også lest de to andre bøkene, The Vampire Lestat og Queen of the Damned, og likte disse. Derfor, hvis du av fullstendig fri vilje velger å lese disse, er det en mulighet for at du vil like dem, basert på mine egne erfaringer. Dette kan ansees som en anbefaling, og ikke en ordre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Okaai...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig med deg. De fleste som hadde lest det, ville jo forstå at om du liker er en anbefaling, og ikke tvang. Man trenger jo ikke lese fortsettelsen selv om man kanskje har likt første bok. De aller fleste ville nok ha gjort det men, men folk er jo forskjellige. Uansett, en anbefaling er en anbefaling. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Må si meg enig der, trur kanskje Dracula og Interview with a vampire er til lidt eldre ungdom og voksne. Syntes i hvertfall selv at de er litt tungt leste..

Men Percy Jackson passer jo sikkert bra. :)

Syntes faktisk ikke det er noe som minner om Harry Potter.. Harry Potter er liksom noe litt for seg selv :) På en posetiv måte :) Kjempe god serie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kari FredriksenTheaNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnHarald KAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaHeidi LTone Maria JonassenEster S