Det slår meg at denne hyggelige og velskrevne boka av mange blir mindre interessant etter hvert som historien utvikler seg. Slik opplevde jeg den også. Jeg tror det har noe med motstand å gjøre. Dersom vi i en fortelling opplever mennesker som etter hvert får det bra og møter liten motstand i livet, mister vi interessen.

Boka av Gavalda er et godt eksempel på dette. Vi opplever 4 mennesker som på ulike måter sliter med livet. Dette gjør dem interessante. Vi lurer på hvordan de etter hvert kommer til å takle hverdagen sin. Når ting faller på plass for de fleste av dem allerede halvveis inn i boka, gir det oss en umiddelbar leserglede på deres vegne. Men spenningen blir også borte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Enig i at motstand og risiko for ulykkelig utgang skaper spenning. Jeg opplevde derimot ikke at spenningen forsvant, fordi jeg kjente på at de vaklet på en kant, alle sammen. De var aldri helt berget.

Dessuten syns jeg språket og formen gjør at gnisten ikke slukker. Særlig de indre dialogene, hvor de oppmuntrer eller kjefter på seg selv. Snedig. :)

Også er jeg glad i nynorsk. Av en eller annen grunn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Språket er absolutt noe av det som gjør boka til en god leseropplevelse tvers gjennom. :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, når språket "sitter som det skal" er man langt på vei til den gode leseopplevelsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, men det er da godt å kunne lese en slik riktig Feel-good-roman en gang i blant....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Akkurat som spis elsk lev :-) hehe samme type roman det!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm.. den har jeg liggende, har ikke prioritert den...trodde det var noe forskjell på de to der ja, regnet ikke med den "Spis" var særlig litterær...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

den "spis" boka var ikke særlig litterær nei...det var maer dagbok materialet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Absolutt! Det er en deilig avveksling fra bøker som "Veien", "Brodecks rapport" og "Vanære". Imidlertid tror jeg at boka hadde vunnet på å gi hovedpersonene noe mer motstand også i andre halvdel av boka. Det kunne likevel ende godt til slutt. Av og til er livet Hollywood, og det skal vi selvsagt få lov til å unne oss av og til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

TheaHilde H HelsethCathrine PedersenKirsten LundAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SOleMarit HåverstadFriskusenIreneleser