Jeg kom nå nylig over ei ny bok av Ayaan Hirsi Ali som jeg ikke har sett eller hørt om før, "Nomade".
Her fortsetter hun å sette søkelyset på integrasjonsproblemene, og kommer med løsninger på disse.
Som det står i omtalen fra forlaget: "Hun hevder islam vanskelig lar seg forene med vestlige verdier, og ser den som en trussel mot demokrati og ytringsfrihet. For å få til en vellykket integrasjon, fortsetter hun, må vi tørre å stille ubehagelige spørsmål knyttet til emner som sex, vold, penger og religion.Nomade er både en personlig og politisk bok som går rett inn i debatten om det flerkulturelle samfunnet."
Jeg har tenkt å lese denne boka nå. Er det noen her som allerede har lest den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg leste den i sommer. Krystallklart og godt skrevet, med et sett av grunnprinsipper i bunnen som det er vanskelig for meg å være uenig i. Denne boken er ikke så god eller vesentlig som selvbiografien hennes («Mitt liv, min frihet» på norsk), og noen ganger virker det som hun gjentar anekdoter eller argumenter fra den boken. Budskapet om å få kirken og Paven på banen for å hindre rekruttering til jihadisme kan virke sært, men det gir en viss mening i bokens sammenheng.

Ayaan Hirsi Ali har nettopp vært i Norge for å snakke om «Nomaden», og da var hun blant annet på Dagsnytt Atten. Her er klippet fra NRK Nett-TV: http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/238001/

Debatten mellom Marte Michelet og Unni Wikan som følger direkte etter intervjuet, får tydelig fram posisjonene i den offentlige samtalen om islam og islamisme. Holdningen til Ayaan Hirsi Ali er blitt en slags lakmustest på om man havner til «høyre» eller «venstre» i denne debatten. Akkurat dette er utgangspunktet i Paul Bermans bok «Flight of the Intellectuals», igjen kommentert av Knut Olav Åmås i en artikkel i Aftenposten 18. mai 2010.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg kan være enig med deg i at hun gjentar en del ting i denne boka som hun også hadde med i "Mitt liv, min frihet".
Takk for linkene!

Jeg har kommet ganske langt i "Nomade" nå, og den er meget klartenkt om islams framvekst og integreringsproblematikken som følger av det. Hun ser disse problemene fra innsiden samtidig som hun også kan se dem med vestlige øyne. Hennes betraktninger er meget treffende.
Hun er selv blitt ateist og må leve med livvakter i USA, fordi hun er truet på livet for sine meninger og frittalende synspunkter. Alle som interesserer seg for hvordan samfunnet vårt utvikler seg burde lese Ayaan Hirsi Alis bøker. De er kjempeviktige. Alle statsledere og styrende organer i vestlige land har mye å lære av hennes innsikt i disse temaene, og burde lytte til hva hun har å si og lese hennes bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård Støre