Forfattaren seier sjølv at den andre delen av boka er "personlige refleksjoner i essayform over tekster fra Bibelen selv", og det er på dette planet ein lyt vurdere verket: Boka er nemleg så godt som utan kjeldetilvisingar, og ein kunne ha venta at ei sterkt religionskritisk bok hadde gått inn i religionsvitskapleg forsking. Men Lindviksmoen skriv personleg forma essay, til dels velskrivne (bortsett frå feil bruk av semikolon), og skarpe i nettopp tankegangen. Særleg refleksjonane "Det gode og det onde" og "Tro og overtro" er klare og logiske og fortener å bli lesne og diskuterte. Derimot kan eg styre meg litt for framstillinga av korleis mytane oppstod - ikkje det at eg ikkje er einig i mykje av det han skriv, men den litterære verdien av desse tekstene, med allusjonar til vår eiga tid, kunne ha vore høgare.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg likte veldig godt den måten dette stoffet er lagt fram på. Enkelt og lett forståelig for de aller, aller fleste, vil jeg tro. Forfatteren selv sier jo at han skriver som en vanlig lekmann, som slett ikke er allvitende eller noe mer enn normalt og vanlig kunnskapsrik.

Ja, det er personlige refleksjoner han kommer med, og det er mange gode refleksjoner også. Det aller meste av det teksten i boka stiller spørsmålstegn ved og de konklusjonene forfatteren kommer med når det gjelder religioner og dogmatiske uttalelser og læresetninger, samstemmer så godt med mine egne refleksjoner når det gjelder disse temaene.
Jeg er av den oppfatning at denne boka med fordel burde kunne brukes i skolesammenheng, som et tankevekkende stoff i livssynsundervisninga.

Jeg kan rett og slett ikke huske å ha sett et eneste semikolon i løpet av den tida jeg brukte på å lese boka. Om du har rett i at det finnes et feil brukt semikolon et eller annet sted i teksten, så tror jeg faktisk at det har meget liten betydning for helheten. For her er det så mye annet som kan inspirere og engasjere, - og gi mange tvilere og vaklende mennesker mange nye perspektiver, tanker og ny innsikt, - og som til og med kan føre til noen nye livsanskuelser med god hjelp av den frie tanke!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, skulle berre mangle at slike bøker ikkje vart brukte i livssynsopplæringa! Og når det gjeld teiknsetjinga, hugsar eg ingen konkrete eksempel lenger, men kanskje skulle han ha brukt semikolon enkelte stader i staden for komma - og slikt både irriterer fordi det forvirrar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja... - jeg følte ikke at det var noe som manglet her, jeg. Tvert imot så var boka meget godt skrevet, og så vidt jeg kunne se, uten en eneste trykkfeil. Jeg ble verken forvirret eller irritert mens jeg leste "Brev fra en vantro".

Jeg vil anbefale den på det varmeste til unge og eldre som vil filosofere over tro, overtro og vandrehistorier, og som gjerne setter en del spørsmålstegn ved alle våre trosretninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsvein