En av de vakreste bøker jeg har lest! Punktum. Anbefaler filmen også - Kjempefin!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

En klar favoritt , både filmen og boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig! Blir så irritert på folk som sier det er en "jentebok" -.- Siden når ble situasjonen i USA på 60-tallet til et "jente-tema"? Den er både vakker, vond og godt skrevet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig- ikke jente bok. Mannen min har hørt den på lydbok og likte den. Det gjorde jeg også, veldig godt. En bok som gjør deg oppmerksom på at livet er urettferdig men kan bli bra alikevel. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og hvorfor i all verden brukes ordet "jentebok" for å gi en beskrivelse, hva betyr det egentlig? At jenter generelt leser dårligere bøker enn gutta?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det tror jeg ikke, men det er mulig at slike bøker gjerne appelerer mer til jenter enn gutta. Selve begrepet "jentebok" henger nok igjen fra den gangen det var mye mer rosa og lysblått. Da var det forskjell på hva gutter skulle lese og hva jenter burde lese.

At en bok karakteriseres som jentebok er muligens at de inneholder mer mellommennskelige forhold, kvinneskjebner og om barn som ikke har det greit, men som det ordner seg for til slutt.

Mange menn leser slike bøker og det er flott, for jeg syns at bøker skal appelere til leseren ikke til kjønn. :D :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel, syns bestandig at begrepet dukker opp i en negativ kontekst, men kanskje jeg er litt hårsår...?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNina