Jeg tror de fleste tenker på ånd som den delen av oss som ikke er fysisk. Altså bølgen i partikkelen (jfr. kvante-teori) - og jeg vil her kalle den SJEL. Bevissheten er for meg i "det hele". Da tenker jeg triangelets lov. Mennesket som fysisk, åndelig og psykisk. Hver del med sine egne svingninger og jo høyere frekvens jo mindre tetthet. (Vitenskapen sier jo også at hver celle i kroppen vår "husker", har minner. Vedr. dette vil jeg anbefale boka "Gråt mitt elskede hjerte")

Det at jeg er overbevist om at der er en eksistens ved siden av den vi har i materien, skyldes nok hovedsaklig egne parapsykologiske erfaringer opp igjennom årene. Jeg har hele tiden visst at der var noe som manglet i undervisningen vi fikk på skolen.

La meg nå likevel få sagt at jeg har all respekt for dem som ikke har de samme overbevisninger som meg. De har sine grunner for det på samme måte som jeg har mine grunner for å mene det jeg mener.

Nå kom jeg plutselig til å tenke på et sitat her ....

Hva er det nå Einstein sier ? Jo..... ".....Min religion består i en ydmyk beundring av den grenseløse opphøyede ånd som åpenbarer seg i de minste detaljer vi er istand til å oppfatte med våre skrøpelige og svake sinn. Denne dype emosjonelle overbevisning av tilstedeværelse av en overordnet intelligens som kommer til uttrykk i det ufattelige univers, utgjør min forestilling om Gud."......... m.m. )

Han hadde nok av skeptikere rundt seg, selv han. Så da får iallefall jeg tåle litt motargumenter overfor mine overbevisninger. :-)))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenMargrethe  HaugenHarald KTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli Hagelundmay britt FagertveitbandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterHanne Kvernmo RyeIngeborg GCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_MesonPiippokattaKirsten LundTorill RevheimBjørg RistvedtLinda NyrudTone SundlandJulie Stenseth