Jeg leser den snarere som et "je ne regrette rien", og Hamsun ødla med vilje sitt ettermæle ved sin famøse nekrolog over Hitler da krigen forlengst var tapt. Det er dette stivsinnet, denne trangen til "å være motsat", som gir Hamsun et overtak. Og som gjør at politiske motstandere (som meg selv) ikke kan la være å ha respekt for ham.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Mulig du har noe rett i det....ja, den nekrologen er stygg, har brukt en transparent-kopi av den ofte i historieundervisningen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja! Den nekrologen er ikke bare stygg - den er påfallende! Den er på sett og vis mer Hamsunsk enn nazistisk. Den representerer, slik jeg ser det, en uslåelig norgesrekord i å lage skandale. Og den er så sterkt formulert at du umiddelbart innser at dette ikke kommer fra en gal mann.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hamsun var i alle fall ikke "politisk korrekt".
Nå for tiden er jo denne betegnelsen å oppfatte som et skjellsord. Paradoksalt, eller ... (??)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hamsun gir uttrykket politisk ukorrekt en mening ja! I dag jaktes det på de "politisk korrekte". Det har forlangst blitt politisk korrekt å være politisk ukorrekt. Bjørn Sand og Stutum kan neppe gjøre comeback i landet til KrypSiwJensen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Karin  JensenTrude OmaAnne-Stine Ruud HusevågMetteAlice NordliHelge-Mikal HartvedtHarald KFinn Arthur JohansenKarin BergKirsten LundTor-Arne JensenToveJan Arne NygaardEgil StangelandSilje BorvikBente L.Tine SundalTorill RevheimHeidi LCaroline Ekornes JohannessenBenediktesnurreVegardCathrine PedersenDaffy EnglundMarit HåverstadEli HagelundJan-Olav SelforsLinda RastenAnn EkerhovdCamillaDemetersomniferumPär J ThorssonGrete AastorpStine SevilhaugMangosaft45Synnøve H HoelBertyCecilie