Jeg vurderer å lese noen av Steven Saylors bøker om romertiden, først og fremst "Roma" og "Imperiet". Ser at det er 22 bokelskere som har "Roma" i boksamlingen, men ingen har kommentert boken. Noen som har lyst til å si noe om boken/bøkene?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg snublet først over Saylor med denne boken for flere år siden. Har nå lest både denne og "Empire" (leste den på engelsk) og har også lest en del av bøkene i sub rosa serien hans.Og jeg er ganske så forelsket :) først og fremst i Roma og Empire. Mulig de ikke er noen språklige perler, men for meg spiller det ingen rolle. Det skal være uhorvelig dårlig språk for at det skal ødelegge leseropplevelsen min. Hvis du er nysgjerrig på historien de tar for seg vil jeg absolutt anbefale dem på det varmeste. Saylor gir liv, smak og farve til historien og det er jeg han evig takknemlig for. Er det forresten noen som vet om det kommer en tredje bok i denne serien? Jeg har ikke sjekket, men må si jeg blir skuffet og ganske forundret om så ikke er tilfelle.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste Roma for et par år siden. Det var mitt første møte med Steven Saylor. Rent litterært var ikke boken noe særlig god (visstnok har oversettelsen noe av skylden), men forfatteren evner å levendegjøre historien på en god måte. Jeg var ikke klar over at Romas historie var så spekket av dramatiske hendelser fra tiden før den egentlige storhetstiden. Ikke minst interessant var de interne politiske konfliktene mellom eliten og proletariatet. I slutten av boken gir forfatteren referanser til kildene som er brukt.

Med andre ord, ingen litterær opplevelse, men underholdende og veldig lærerikt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

GunillaRandiAMorten MüllerTorill RevheimMarianne AugustasiljehusmorSynnøve H HoelJBHarald KVariosaAvaInger-LiseHelena EAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEli HagelundBeate KristinAlice NordliHanne Kvernmo RyeVidar RingstrømTone HKirsten LundNina M. Haugan FinnsonRisRosOgKlagingRuneFrode TangenJohn LarsenTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarte