Så dumt! av Mia Törnblom. Det er en selvbiografi og jeg las den på svensk, men den finnes på norsk og, den er bare mye dyrere på norsk, men har du veldig mye penger eller låner den på biblioteket så anbefaler jeg den på norsk, for det var faktisk litt vanskelig svensk noen ganger. Jeg er nemlig ikke så veldig inne i svenske narko-ord. Boka handler nettopp om dette. Mia er en perfekt jente, helt til hun reiser til Spania og begynner på amfetamin for å bli tynn, eller retter sagt noen slankepiller som inneholdt amfetamin, og hun blir hekta. Man følger henne gjennom hele livet i form av det hun deler på møter med AA og AN og på behandlinghjemmet. Selve boka starter like før behandlinga starter så man får en grei innføring i hvordan livet hennes er før hun starter avrusning slik at henne kamp for å bli frisk blir mer forståelig. Man klarer liksom å forstå hvorfor hun er så pisslei narkotika. Boka mi innholdt btw to kapittel 28, men derimot ingen 27 eller 29.

Den er forresten også delt inn i fire deler.

Den er bra delt opp, i passe store deler og er riktig delt opp i forhold til innhold Starten om hvor jävligt rörigt alt er. Del to om at hon har en sjukdom. Del tre som at hon faktisk er narkoman. Del 4 om hon sin största sorg som jeg syns er den tøffeste delen å lese, rett og slett fordi den handler om sorg, og om tap av personer.

Egentlig regner jeg hele boka som et bomkjøp, men syns den var verdt de 40 kr jeg betalte for den, men det blir ikke ei bok jeg leser flere ganger om noen er interessert i å lese den.

Egentlig ville jeg gitt boka en femmer, fordi den var bra, men siden jeg ikke likte den, eller syns den var kjedelig, ikke traff meg helt, og egentlig var ganske uinteressant så for den en treer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Forstår ikke helt det argumentet ditt om at du ville gi boka en femmer fordi den var bra, men en treer av diverse andre grunner, men greit nok.

Jeg har lest boka på norsk og synes det er en interessant bok, ikke minst fordi vi her får en historie om en litt "annerledes" narkoman. En narkoman som ikke har en vond barndom å skylde på, ingen ytre omstendigheter andre enn sine egne valg, som var så fullstendig feil. Og ikke minst er det en viktig bok, fordi den viser at den samme viljen og staheten som førte henne inn i elendigheten, er den samme som fører henne tilbake til livet. Den viser at vi alle har et valg om hvordan vi vil leve livet vårt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Grunnen til jeg ville gi den en femmer, men heller gav den en treer var at boka egentlig var kjempe bra og jeg skulle ønske jeg likte den så mye at jeg kunne gi den en femmer, men dessverre likte jeg den ikke så bra, at det ble bare en treer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken Røil