Jeg har snart lest ferdig "Breaking Dawn" (eller "Breaking Down" som jeg har begynt og kalle den...), og må si meg enig i at den er lite imponerende.

Når det gjelder hele Twilight-sagaen synes jeg forøvrig at historien er alt for tynn til å rettferdiggjøre de 4 (fire!!) bøkene den er blitt fordelt på. Dessuten har jeg siden begynnelsen av "Eclipse" latt meg irritere grenseløst over hovedpersonen Bella. Og irritasjonen har ikke akkurat avtatt igjennom "Breaking Dawn". Har en følelse av at forfatteren prøver å fremstille Bella som en slags selvoppofrende og tapper heltinne. Synes Meyer mislykkes fullstendig med dette, og for meg fremstår Bella etterhvert som en stakkars, liten, selvdestruktiv og irrasjonell pike som drømmer om å bli vampyr. (Og så blir hun det, selvfølgelig! Hurra!) Må innrøme at jeg hadde større forventninger til historien da jeg begynte på sagaen. Og det var vel heller ikke forfatterens intensjon at leseren skulle begynne og misike historiens hovedperson?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg syns også historien fra de tre første bøkene er tynn, men syns den fjerde boka tar et skritt ut og starter noe helt nytt og bra. Egentlig burde det bare vært to bøker hvor breaking dawn var den andre.

Måten alt endte på har i tillegg gjort de tre første bøkene enda mer irrelevante siden alle bekymringene ble gjort til skamme.

Jeg liker Bella. Jeg syns det er fint med en heltinne som fungerer dårlig sosialt, er klumsete og lite opptatt av utseendet, og det får meg til å like henne. Skulle jeg klaget på noe, måtte det vel vært at hun ser ut til å ikke ha en eneste interesse eller hobby, og heller ikke humor. Tonen mellom Bella og alle hun snakker med er alltid alvorlig, de verken flørter eller spøker, og blir hun ertet blir hun sint heller enn å svare med samme mynt. Men jeg liker henne likevel. Det er lov å være sånn også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe veldig enig med det du skriver, og titelen burde sjølvsagt vore Breaking Down ;) Historia er veldig tynn, karakterane ganske livlause og dei einaste formene for overrasking ein støyter på er negative. Som når dei store slaga vert avblåst..

Bella si vidare utvikling er ikkje spessielt vanskeleg å skimte frå starten av, og eg meinar eigentleg at Meyer er feig som velger å la ho bli ein "snill vampyr", utan blodlyst, eg trur eg hadde likt historia betre om eg hadde fått opplevd ei mørkare utgåve av ho, men dette hadde nok ført til mange skuffa og sure småjenter.

Eg synes også at den bodskapen som indirekte kjem frem i boka er litt kvalmande; "La meg døy så vi kan leve lukklege og elske kvarandre i all evighet".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiHilde Merete GjessingEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe SolstadMorten MüllerEllen E. MartolGro-Anita RoenBenedikteAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunnBerit RIngunn SLisbeth Kingsrud Kvisten