Eg er einig i at Øya under havet er Allende på sitt beste! Ein frodig, velkomponert roman med både fiktive og reelle personar. Forfattaren har gjort grundig research og gir oss mykje historisk kunnskap gjennom skildringa av livet til dei to hovedkarakterane, den franske aristokraten som flytter til Haiti sist på 1700-talet for å drive sukkerplantasje, og Tété, ei ung slavejente han kjøpte til å ta vare på kona hans. Slavelivet på Haiti var spesielt hardt, her er mykje brutalitet. Men Tété er sterk, - ein fighter, og klarer etterkvart å ta kontroll over sin eigen skjebne. Vi følgjer desse to (og ein del andre personar) Frå den tida Haiti var velståande fransk koloni, gjennom slaveopprøret, ( øya blei den første republikk styrt av svarte) og til nytt tilvære i New Orleans.

Vi får både forteljarstemmen og Zarité (Tété) sin stemme. Ei bok å anbefale!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Spennende fortelling med Zarité som "rød tråd" gjennom en turbulent periode i europeisk og amerikansk historie. Allende maler på et stort lerret (FOR stort?) med fargerike karakterer og dramatiske hendelser. Likevel: Jeg greide ikke å komme riktig "under huden" på noen av karakterene - for mange bipersoner, kanskje?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandSigrid NygaardPrunellaDolly DuckToveKarin  JensenHanne Kvernmo RyeKirsten LundBjørg L.BertyVioleta JakobsenBerit RRufsetufsaIvar SandSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaMonica CarlsenVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG LIngebjørgsiljehusmorbreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgeLaila