Dersom du kan ta med romaner der kunstnere "er innom", kan jeg nevne Dara Horns "Den kommende verden". Her spiller et maleri av Marc Chagall en vesentlig rolle i handlingen og Chagalls virksomhet som lærer på en skole for foreldreløse barn i Sovjet er beskrevet. Hvorvidt dette er sant vet jeg ikke.

"Pike med perleøredobb" av Tracy Chevalier skal handle om Vermeer.

:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Interessante tips! Dara Horn er en helt ukjent forfatter for meg, men jeg slo opp boken hennes nå, og ser i alle fall at den ønsker jeg meg!

"Pike med perleøredobb" har jeg lest, det er en veldig fin bok - det stemmer at Vermeer er tildelt en rolle i den, men han er ikke hovedpersonen. Chevalier har tenkt seg hva som kan være historien til piken som stod modell for Vermeers maleri "Pike med perleøredobb" - så vidt jeg vet, er det fri fantasi, men det er godt funnet på! Jeg kan absolutt anbefale den boken - jeg synes den er bedre enn filmatiseringen med Scarlett Johansen og Colin Firth.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAne