Forfatter Anne Gjeitanger har skrevet en roman basert på den russisk/franske maleren Nicolas de Staël Her. Her er noen av bildene hans.
Bilder

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 7 svar.

http://gjennomordene.blogspot.com/2010/11/komposisjon-i-hvitt-og-grnt.html

Har skrevet en bokanmeldelse om denne boken her, den er en av de beste bøkene jeg har let på lenge!Anbefales.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra! Kjempehyggelig at du gjorde meg oppmeksom på boka. Fin side du har, veldig bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aha! Jeg har en "bildebok" med verk av de Staël - liker særlig et maleri av noen musikanter - ja: The Jazz Musicians heter det. Fant det igjen ved hjelp av lenken din! Og så har han et kjempegodt bilde av noen ishockey-spillere. Og et av et flygel... Ok - jeg skal stoppe her. Men boken av Anne Gjeitanger var helt ukjent - takk for tips, dette må etterrøykjast!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var på biblioteket for å få tak i en bok med de Staël, de hadde dessverre ikke, men har nå bestilt fra et annen bibliotek: )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk du til slutt tak i noen bok med de Staël, Kirsten? Jeg ser du holder til i Vestfold, men om du en vakker dag befinner deg på Henie-Onstad-museet på Høvikodden utenfor Oslo, så kan du se et par de Staël-malerier i den faste utstillingen de har der! Jeg oppdaget dem da jeg "tilfeldigvis" befant meg der ute sist høst - ante ikke at de hadde de Staël-bilder også, og ble latterlig oppstemt av å plutselig "hilse på de Staël personlig"! Hadde bare sett ham i bøker (og på nettet) tidligere...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har vært ute av Bokelskere i en lang periode. Tusen takk for tipset om de Stael! Jeg fikk tak i boken:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så fint - og ja, jammen hadde du vært ute lenge, ja! :D Men jeg husker faktisk at romaner om bildekunstnere var et diskusjonstema her inne - og vil du tro at for et par dager siden var jeg inne og kikket på omtalen av Kirsti Bloms roman om den spanske maleren Goya: Jeg så alt. Den har jeg lyst på nå - kanskje også noe for deg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Karin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøienCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOle