Første skritt 25. september-plassen er nok Dag Solstads første forsøk på å skrive en roman for Arbeiderklassen, for å ildne den opp til kamp mot borgerskapet. Boken er som sådan lettlest og svært tydelig og engasjerende skrevet. Videre har Solstad vært svært grundig i sitt forarbeide, og gir en grundig og noe som må sies å være en ganske korrekt beskrivelse av samfunnslivet i Halden i den perioden han skildrer. Den gir også et innblikk i nyere norsk samfunnshistorie som som få historiebøker vil gjøre den etter.

Solstad beskriver historien som en klassekamp. Om Karl Marx var komponisten så er Solstad fiolinisten som gir verket liv. Han viser hvordan klassesammenhenger griper inn i dagliglivet til alle de berørte, og han gir uttrykk for det gryende håp om revolusjon som fantes i ml-kretser på den tiden boken ble skrevet. EF-avstemningen skulle bare være det første skrittet i folkets marsj for å ta tilbake makta.

For en høyrevelger er det sikkert mulig å bli provosert av bokas budskap, men man bør ikke la seg skremme, for uenig eller enig, vil denne boken fremprovosere både en følelsesmessig reaksjon, men den vil også gi innsikt i vår tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Hallå Ronny! Fin bok. Veldig hard politisk. Og det liker jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle liker vel veldig harde politiske bøker :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiTor-Arne JensenHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingHarald KLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteChristin SillibakkenTrude JensenLars Johann MiljeFride LindsethLisbeth Marie UvaagFindus